Ollózós góllal nyert Mexikó, Zlatan lőtte tovább a svédeket, egy újonc húzta az angolokat, elképesztő kapushibák.

A legjobb generáció

Némiképp túlzás generációnak nevezni a belga válogatott gerincét alkotókat, mert több korosztály keveréke, ám abban az értelemben mégis az, hogy fiatalok, és egyszerre lettek Európa-klasszis játékosok. Belgium zágrábi győzelmével kijutott a vébére, mindkét gólt az a Romelu Lukaku lőtte (nagykép), aki 20 éves, de már huszonnégyszeres válogatott. A Chelsea Evertonnal kölcsönadott csatára mindkét gólnál erősebb és gyorsabb volt a horvát védelemnél. A támadósor két szélén két 22 éves rohangál (Hazard és De Bruyne), a tengelyben pedig a Defour (25), Witsel (24), Fellaini (25) trió szűr és szervez.

A legszebb mozdulat

Mexikó nagyon közel volt az újabb kellemetlen eredményhez, hazai pályán, a mérkőzés 85. percében állt 1–1-re a jóval gyengébb Panama ellen. Ekkor gondolt egyet Raúl Jiménez és meglőtte a hétvége gólját.

A legjobb debütáló

A Tottenham szélsője, Andros Townsend először szerepelt angol válogatottban, ráadásul rögtön kezdőként vetette be Roy Hodgson. A 22 éves játékos nem rezelt be a lehetőségről, nagyszerűen játszott, komoly szerepe volt az első gólban, majd maga lőtte a harmadikat. Érdekes, hogy Townsend a klubjában még nem szerzett gólt.

A legröhejesebb

Szlovákia, egész pontosan Martin Skrtel és Jan Mucha nagy szívességet tett Görögországnak – ezzel a kabarés góllal versenyben tartotta őket.

Portugália kapusa is elintézte a meccsen, Rui Patrício egy nullás vezetésnél a 86. percben adott egy teljesen érthetetlen gólpasszt Ben Basatnak. Izrael pontszerzése azt jelenti, hogy szinte biztos, hogy Oroszország jut ki a világbajnokságra és Ronaldóék pótselejteznek.

A legjobb csapat

A németek elképesztően jók, ha sok a hiányzójuk (Reus, Schmelzer, Podolski, Gündogan, Bender, Klose, Gómez) és nem is igazán játszanak jól, akkor is egészen könnyedén átlépnek egy Írország szintű válogatotton. Kilenc vb-selejtezőből nyolcat behúzott a Nationalelf.

A legfontosabb gól

Svédország szenvedett az osztrákok ellen, ám Ibrahimovic zsenialitása végül pótselejtezőt ért. Zlatan előbb gólpasszt adott Martin Olssonnak, majd ő kapott óriási labdát a 86. percben Kallströmtől, amit gólra váltott, így fordított Svédország (2–1). A németek mögött végeztek a háromkoronások.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Fordulat Liverpoolban, Hollandiából érkezhet Klopp utódja

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés