Simán nyertek Neymarék, akiket azért agyonrúgtak, Hulk csodás támadás után szerzett gólt, Robben pedig kilőtte a felsőt, Kamerun sima sikerrel, Elefántcsontpart egy iksszel jutott ki a vb-re.

A legsimább

És lehetne még a legdurvább meccs, valamint a legszebb gól vagy inkább támadás is. Honduras ugyanis rendesen aprította a brazilokat, Neymar folyamatosan kelt-feküdt, ám amikor elfáradtak a közép-amerikaiak, rendesen meg lettek szórva. Bernard góljával ugyan elég korán vezetést szerzett Brazília, ám szűk egy órán át tartotta magát a vb-résztvevő Honduras, akkor azonban Dante mázlis gólja után elszabadult az arany pokol: az utolsó, ötödik brazil gól előtt ketten is sarokkal passzoltak, a gólszerző Hulk is úgy vette át, mielőtt ballal a hosszúba tekert. Pazar volt.

A legértékesebb döntetlen

Elefántcsontpart 3–1-es hazai győzelemmel utazott el Szenegálba a visszavágóra, vagyis egy kis vereség is belefért volna. Mivel még a 77. percben is gól nélküli ikszre állt a meccs, a könnyen befújt büntető miatt sem kellett nagyon aggódniuk Drogbáéknak. Bár egy a 2–0 Szenegálnak ért volna vb-t. A 94. percben azonban Salomon Kalou mindent eldöntött, az elefántok ismét ott lesznek a világbajnokságon.

A legfontosabb

Kamerun és Tunézia nem bírt egymással Radésban az odavágón, ám a kameruni visszavágó már nagyon sima volt. Samuel Eto'o és társai könnyedén, 4–1-re győztek: fél óra után már két góllal vezettek Pierre Webó és Benjamin Moukandjo góljaival, Ahmed Akaichi találata felvillantotta ugyan a reményt Tunéziának, ám Jean Makoun duplája után nem volt kérdés, melyik a jobb csapat. Elefántcsontpart és Nigéria után Kamerun is ott lesz jövőre Brazíliában. Már csak két hely kiadó Afrikában. (Illetve inkább csak egy, mert Ghána 6–1-re nyert.)

A legbotrányosabb

A fél világ fel volt háborodva, hogy Spanyolország Egyenlítői-Guineában játszott felkészülési meccset (még a spanyolok sem értették), a pici közép-afrikai országban ugyanis a kontinens egyik leghírhedtebb diktátora, Teodoro Obiang Nguema uralkodik. A spanyolok voltak az első Afrikán kívüli válogatott, amely megmérkőzött az egyenlítői-guineai csapattal idegenben, amióta ő vezeti az országot. Van az a pénz...?! Ha nehezen is, de nyert a világbajnok. A botrány szele meg majd elül. Pláne, ha megvédik címüket.

A legnagyobb gól és meglepetés

Hollandia is játszott tesztmeccset, készülnek a vébére a csoportunk élén végző narancssárgák, az áldozat Japán lett volna. Csakhogy hiába vezettek két góllal Van der Vaarték, az ázsiaiak adták fel – Oszako és Honda góljaival egyenlítettek. Amúgy Arjen Robben balja megint elsült, hatalmas bombagólt lőtt.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Milák Kristóf edzője elmondta, milyen téren kell előrelépnie tanítványának az olimpiáig

További cikkeink a témában