A legparádésabb

A Barcelonáé volt ez a hétvége. Messiék elképesztő magabiztossággal hozták a bajnoki meccsüket, csodás gólokat lőve úgy verték 6–0-ra a Rayo Vallecanót, hogy simán benne volt a meccsben a kétszámjegyű eredmény is. Leo Messi két gólt szerzett (az első egy tőle megszokott pimasz pöccintés volt), adott egy gólpasszt, és újabb csúcsokat ért el: nála többször senki sem lőtt több gólt egyetlen klubban Spanyolországban, az argentin 228-nál jár.

A legfurcsább gól

A Juventus ugyan könnyedén hozta a soron következő kötelező győzelmét, ám azért picit igyekezett izgalmasabbá tenni a meccset: 2–0-s vezetésnél a menteni igyekvő Stephan Lichtsteiner védőtársát, Martín Cáceres trafálta telibe. De aztán Fernando Llorente gyorsan helyreállította a nyugalmat, és végül 3–1-re nyert a Juve.

A legnagyobb meccsek

Az Arsenal a Liverpooltól egy hete elszenvedett borzasztóan kínos 5–1-es vereséget akarta feledtetni az FA-kupa nyolcaddöntőjében. És ugyan most is a vörösöknek volt több helyzetük, talán jobban is játszottak, ám a gólokat a hazaiak lőtték. Előbb Oxlade-Chamberlain, majd Podolski. A 'Pool tizenegyesből szépített, ám nem tudott egyenlíteni, mert vagy Fabianski védett hatalmasat, vagy Webb nem adta meg a jogos büntetőt Suárez felökleléséért. Az Arsenal visszavágott, 2–1-es sikere továbbjutást jelentett.

A City pedig a Chelsea-nek akart visszavágni, igaz nem kapott akkora pofont, mint az Arsenal, de hazai pályán verte el Mourinho együttese. Hát most alaposan visszavágtak a manchesteriek, magabiztosan, remek játékkal verték a londoniakat 2–0-ra, és jutottak tovább az FA-kupában.

A Man. City a Barcelonával, a Chelsea a Galatasarayjal játszik a Bajnokok Ligájában – Fogadd meg a meccseket!

A legjobb magyar

A Salzburg lazán, 4–1-re nyert a Sturm Graz otthonában, de sokkal szorosabb lett volna, ha nem véd remekül a Red Bull kapusa, Gulácsi Péter. A magyar játékos a második félidőben két hatalmas bravúrt is bemutatott egymás után, majd a 89. percben büntetőt hárított.

A legjobb csere, a legjobb bemutatkozás

Egyrészt a hihetetlen sérüléshullám ellenére fantasztikus formába lendült a Dortmund, másrészt Milos Jojics személyében olyan játékost igazoltak, akinek 12 másodperc elég egy gólhoz – a szerb beállt, majd első labdaérintéséből gólt szerzett. Akkor már persze eldőlt a meccs, Pierre-Emerick Aubameyang két, valamit Robert Lewandowski egy góljával 3–0-ra vezetett a BL-döntős, mely zsinórban ötödik meccsét nyerte meg.

A legjobb csapat

A Bayern München pedig sorozatban a kilencedik tétmeccsét nyerte meg, és eközben csak kétszer egy gólt kapott. Tizenhat gólt rúgtak az előző négy mérkőzésükön Lahmék, most ők is négy nullra nyertek, mint a Dortmund. Pedig a Freiburg ellen a kezdő nagy része pihent a BL-re.

A Bajnokok Ligájában a Dortmund a Zenit, a Bayern München pedig az Arsenal ellen mérkőzik. Szerinted továbbjut mindkét német sztárklub? Fogadunk?

A legnagyobb gól

Noha Mario Balotelli bombája tűnt a hétvége legnagyobb góljának, a Serie A vasárnap is tartogatott egy elképesztő nagy gólt. A Livorno brazil hátvédje, Emerson (nem, nem Lipcsei "néger Emersonja") nagyjából negyven méterről zúdította a labdát a Cagliari kapujába. Ráadásul ez is győztes gól volt, 2–1-re nyertek a toszkánok.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

A Barcelona ügyesen keverte a lapokat, történelmi szerződést írhat alá a Nike-val

További cikkeink a témában