Még bármelyik csapat továbbjuthat az A-csoportból, de nem mindenki dönthet maga a sorsáról. A cseh-lengyel szomszédderbin viszont, aki nyer, továbbjut. Hatalmas csata lesz - elemzünk, tippelünk. Érdemes hallgatni Hajdú Balázsra!

Csehország

Csehország lábra kapott, felállt a padlóról, pedig akkora ütést kapott az oroszoktól, mintha Mike Tyson mosott volna be fénykorában Bílek legényeinek.

Oszi-tipp

 CsehországLengyelország 2-1

 Azt hittük, kóvályogva, lézengve és óvatosan kezdik a görögök elleni szerfelett fontos meccset, ehelyett hat perc alatt kétszer is szétzilálták a hellén védelmet, el is dőlt a meccs. A maradék bő nyolcvan percben pihentek kicsit Pilařék, néha odavertek egy-egy kontrát, de már fél szemüket a lengyeleken tartották.
Ja, ha már Václav Pilař. A apró szélső, a cseh Messi hozta a hozzáfűzött reményeinket, már jó időben jeleztük, hogy ő lehet az Európa-bajnokság egyik meglepetésembere - eddig két meccsen két gólt lőtt és remekül kavart a balszélen. Jól járt a vele Wolfsburg, ahová az Eb után jelentkezik majd edzésre. Vele meggyűlik majd a lengyel jobb bekk, Piszczek baja is, akivel majd a Bundesligában is összefuthat olykor.

Jiráček és Pilař ősztől már a Wolfsburgban is együtt játszik

Na de a lényeg: a lengyelek csalódottak, hiszen két meccs után csak kettő darab pontjuk van, míg a cseh barátaik eggyel többet gereblyéztek össze - ergo a hazaiaknak csak a győzelem ér továbbjutást. Rosickyék egy remivel is negyeddöntősök, de akkor bízniuk kell, hogy a görögök nem tanulnak meg négy nap alatt focizni. Utóbbi hozza meg nekik a boldogságot, mivel nem fognak kikapni a lengyelektől. Legutóbb 2009-ben meccselt a két együttes, akkor Necid és Plasil góljaival a csehek győztek. A hazai pálya a lengyelek mellett szól, ám Wroclaw csak 300 kilométerre van Prágától, nem lesznek magányosak Barosék sem. Várnak, kontráznak, nyernek. Továbbjutnak.

Lengyelország

Audrey-tipp

 CsehországLengyelország 1-2

Ha minden jól megy, személyesen is ellenőrizhetem, mennyire akarják a lengyelek a továbbjutást - van egy tippem: rettenetesen. Iszonyatos nyomásra számítok, mert a csehek nem fogják könnyen adni a bőrüket, de hát ugye hazai pálya, tizenkettedik játékos, satöbbi. Tehát 2-1 Blaszczykowskiéknak, remélhetőleg olyan pazar gólokkal, amilyen az övé is volt. Ez már csak azért is szerencsés volna, mert sérült lábbal nem tudok valami gyorsan futni, és nemigen várnám meg a kiesett lengyel szurkolók haragját...

 

A-csoport - CsehországLengyelországjúnius 16., szombat 20:45
Tv: Sport1, 20:00

Stand up-tipp

Hajdú Balázst ráeresztettük az egyáltalán nem könnyű A-csoportra. Eddig négy meccsből kettőt telibe talált, egynél pedig a győztest. Íme az utolsó két meccs jóslata:
Csehország–Lengyelország 3–2
Görögország–Oroszország 1–3

Stand up-tipp

Felméri Péter a D-csoportot vállalta, francia esélyekkel kalkulál, abszolút hozzáértően. Íme Peti utolsó fordulós tippje:
Svédország–Franciaország 0-1 – Itt simán nyerhetnek a franciák, de valószínűleg már nem lesz tétje a meccsnek számukra.
Anglia–Ukrajna 2-1 – Az angolok tehetségét többre értékelem mint azt, hogy az ukránok otthon játszhatnak.

Európa-bajnokság, csoportkör - 3. forduló

  • június 16. 20:45 Görögország–OroszországPlayer-tipp: 0-2
    A görögök egy esetleges győzelemmel még tovább is juthatnának, de az maga lenne a csoda. Az oroszok sokkal jobbak.
  • június 17. 20:45 Portugália–Hollandia – Player-tipp: 1-1
    Hollandia gólt lőtt! Talán Van Persie találata lökést ad, de a másik oldalon is adós még valaki a jó játékkal.
  • június 17. 20:45 Dánia–NémetországPlayer-tipp: 1-1
    Dánia egy győzelemmel továbbjutna, de egy döntetlen is elég lehet. A németek segítenek...?
  • június 18. 20:45 Horvátország–Spanyolország - Player-tipp: 0-1
    A spanyolok nyerik a csoportot, de ehhez meg kell verniük a horvátokat. Meccsről-meccsre jobb lesz a selección. A 2-2 viszont mindkettőnek jó eredmény... Viszont csúnyán átlátszó lenne.
  • június 18. 20:45 OlaszországÍrországPlayer-tipp: 1-0
    Balotelliék szenvedni fognak a masszív ír bástya bevételekor, de egy villanás dönt majd a javukra. És lehet, hogy ez is kevés lesz.
  • június 19. 20:45 Svédország–Franciaország – Player-tipp: 0-1
    Amennyiben a franciák legyőzik az ukránokat, egy remi is elég lesz nekik. Ám Blanc nem az lazítós tréner, győzelemre vezeti fiait.
  • június 19. 20:45 Anglia–Ukrajna – Player-tipp: 2-1
    Ki lesz a másik továbbjutó? Rooney visszatérhet, ennyivel jobbak lesznek az angolok.

Olvass el mindent az összes csapatról!
Nem tudod, hol nézd a meccseket? Segítünk!

Ha szeretnél fogadni a haverokkal a meccsekre, előbb tájékozódj az esélyekről!

(fotók: parameter.sk, tageswoche.cz )

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Messi elmondta, mikor fog visszavonulni

„Marozsán akár Grand Slam-tornát is nyerhet”

További cikkeink a témában