A Barca nem a mi listánkról választott, hátha az MLSZ bölcsebb lesz. Íme a szövetségikapitány-jelöltek listája, Van Még Remény munkacímmel.

Mint már mindenki tudja, a picit kínosra sikerült hollandiai mérkőzés után a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Egervári Sándor még gyakorlatilag a pályán benyújtotta lemondását. És azt – nagyon bölcsen – el is fogadta Csányi Nemaszínész Sándor. Ilyenkor meg ugye az következik, hogy a miniszterelnök a szövetség mihamarabb új kapitány után néz. Segítünk, ahogy anno a Barcelonának is.

Rátgéber László

Igen, tudjuk, hogy Rátgéber egy másik sportágban zseni, de zseni, és edző. Ha valaki képes egy kollektívát egybegyúrni, motiválni, és ott rendet tenni, az ő. Rátgéber olyan volumenű sportszakember, hogy az egész ország, sőt, a kontinens elismeri, függetlenül attól, épp kinek drukkolunk. Pécs a tenyeréből evett, majd képes volt megzabolázni Sabtaj von Kalmanovicsot is, aki a KGB alvó ügynökeként segítette a szovjetek hírszerzését a 1980-as évek elején. Mit neki egy Dzsudzsák?! Aki csak egyszer is járt PVSK-meccsen, sosem felejti az ünneplést, a rigmusokat: "Pé Vé eS Ká kurva jók vagyunk, kurva jók vagyunk!" vagy a "Rátgéber egyetem!"

Mucsi Zoltán

Elképzelhető, hogy a művész úr nincs tisztában pontosan, hogyan is működik az egész pályás letámadás, pláne, hogy hogyan kéne gyakoroltatni, vagy hogy mit jelent a box-to-box kifejezés, és a 4–2–3–1-ről is inkább a kikért felesek száma jut eszébe, ám az biztos, hogy a lomha válogatottat képes lenne gatyába rázni egy meccs szünetében mondjuk így (A "ne rinyáljál barátom, mer' lehánylak, bazmeg!" eléggé aktuális most a srácoknál.): 

Vagy így:

Szántó Öcsi bácsi

Szántó Öcsi bácsi nevéhez edzőként Európa-bajnoki aranyak fűződnek, több olimpikont kinevelt, sőt, már olimpiai aranyérmest is adott az országnak, szóval tudja, hogyan kell győztest faragni valakiből. Ideális lenne, mert megtaníthatná küzdeni aranylábú futballistáinkat, a szó valódi és átvitt értelmében egyaránt. Nem mellékesen kiváló motivátor, aki jól beszéli a futballisták nyelvét is, ahogy ezt a 2008-as pekingi olimpia alatt is bizonyította, amikor két menet között sajátos orgánumán biztatta versenyzőjét, Bedákot: „Ha nem ütsz, szétbasszuk a kurva anyját mindenkinek!

Keira Knightley

Keira Knightley nem csak híres, nem csak jól néz ki, hanem a labdával is jól bánik, ahogy az a Csavard be, mint Beckham című angol remekműben is látható.

Láttad, hogy cselezi ki Jonathan Rhys Meyerst? Hogyan belsőzi tanárian kifordított lábbal a lasztit a kapuba? És az a fejes? Talán Devecserit is megtaníthatná, hogy fejeljen bele úgy a labdába, hogy az ne a saját kapujában kössön ki. (Úristen, az a gól…) Nagyon jót tenne a sajtónknak, ha egy ilyen szépség ülne a kispadon és ordibálna a bírókkal, plusz azzal is motiválhatná a fiúkat, hogy győzelem esetén együtt zuhanyozik velük. És arról se feledkezzünk meg, hogy még mindig csak 28 éves, szóval honosítás után bőven be is állhat.

Tony D'Amato

A méltán híres amerikaifocis korszakos film, a Minden héten háború (Any Given Sunday) főszereplője, Tony D'Amato meggyőződése, hogy a játéknak "többnek kell lennie, mint pusztán győzelemnek". Ezzel a filmtörténeti motivációs beszéddel pedig még a mi megtört fiainkra is lehetne hatni annyira, hogy legközelebb megússzuk mondjuk öttel a hollandok ellen. Focizni ugyan nem tanulnak meg, de azt már Szalaitól (is) tudjuk, azt nem a válogatottban kell.

 "Tehát vagy túléljük ezt a harcot egy csapatként, vagy odaveszünk egyénenként! Ennyi a történet! Ez a futball! Na? Melyiket akarjátok?"

Kim Dzsongun

Neked melyik játék volt a kedvenced?

  • Stunts 9%
  • Prince of Persia 48%
  • Golden Axe 12%
  • Wolfenstein 3D 18%
  • Street Fighter 8%
  • Bakker, nekem egyik sem mond semmit 4%
Az észak-koreai Kim Dzsongun egy kövér, visszataszító alak, de vannak helyzetek, amikor egy diktátor a legjobb megoldás. Szalai Ádám is arról beszélt hétfői, sokkoló nyilatkozatában, hogy „a magyar válogatottnak olyan edzőre van szüksége, aki kőkeményen, reggeltől estig veri a fejünket.” Oké, lehet, hogy nem ő személyesen fogja ezt megtenni, de van egy csomó katonája, akiknek ez a munkájuk! Az edzőtáborok szögesdróttal körbevett szénbányákba helyezhetné át Telkiből, aki meg nem fut, küzd rendesen, az tologasson brikettel teli csilléket, „a büdösúristenit”!

Ha valamiért mégsem közülük választ az MLSZ, átnyújtjuk a mészölyös, tornyis, verebeses barcelonai listánkat!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Ronaldo volt edzője elárulta, ultimátumot adott neki a portugál

További cikkeink a témában
Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat
Hirdetés