Az angol Professzionális Labdarúgók Szövetsége nyilvánosságra hozta a legjobb hatost, ők a szezon legjobb játékosa címre pályázók: Steven Gerrard (Liverpool), Eden Hazard (Chelsea), Adam Lallana (Southampton), Daniel Sturridge (Liverpool), Luis Suárez (Liverpool), Yaya Touré (Manchester City).

Arrogáns volt Dárdai?

A jelenlegi listavezető Liverpool ötven százalékban van jelen, de ami az esélyeket illeti, ennél valamivel több. Luis Suáreznek kellene ugyanis kapnia a díjat, és valószínűleg ő is fogja, mert elképesztő, amit a pali művel, nem véletlenül kötöttek(!) a lábára cipőt: négy fordulóval a bajnokság vége előtt, öt meccset kihagyva, tehát 29 meccsen 29 gólt szerzett és adott 21 gólpasszt! Hokiban ez így nézne ki: 29 meccs/50 pont.

A SAS (Suárez and Sturridge) másik tagja is rárepült a listára, Daniel Sturridge 26 meccsen 20 gólnál jár, volt egy nyolcmeccses, csúcsdöntő sorozata is. Vagyis a két vörös csatár 49 gólt termelt az eddigi 34 fordulóban. Ők ketten, valamint a veterán Steven Gerrard 1990 után ismét bajnoki címre vezethetik a Liverpoolt, így aztán a 33 éves középpályás is listás, amihez hozzájárult igazi vezérszerepe mellett 13 gólja és 11 asszisztja.

A második helyen álló Chelsea-ből a belga szélső, Eden Hazard szerepel a hatok közt, a harmadik Manchester Cityből pedig a most épp sérült, de pazar idényt futó, 18 gólt szerző középpályás, Yaya Touré. A hatodik név Adam Lallana, aki az idény másik meglepetéscsapatának, a Southamptonnak a vezére. A fiatal angol szélső minden bizonnyal a vébén is bizonyíthat. De aligha ő lesz az év játékosa.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Élőben nézheted Marozsán Fábián negyeddöntős meccsét

Guardiolának van miért aggódnia a szezon egyik legfontosabb meccse előtt

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés