Brazília második meccsét is megnyerte a Konföderációs Kupán, és ismét Neymar hozta a meccset a házigazdáknak. Gól és gólpassz a legújabb Barca-sztár neve mellett.

Akárcsak a nyitómeccsen, Mexikó ellen is Neymar lőtte Brazília első gólját. A Barcelona frissen igazolt támadója a kilencedik percben egy nagyszerű ballábas kapásgóllal – akárcsak az első meccsen – vette be Mexikó kapuját. Ekkor még nem sejtettük, hogy lesz még szebb gól is a meccsen. Erre várni kellett a rendes játékidő utolsó percéig: Neymar a bal oldalon kapta a labdát, kicsit lomhán kocogott a kapu felé, így megérkezett a második védő is, ami amúgy az egész meccsen jellemző volt. Több se kellett a könnyűsúlyú csatárnak, felgyorsított, egy húzás, egy bőr, máris az ötös sarkánál találta magát, ám kivételesen nem lőtte el, hanem nagyon okosan Jóhoz játszott, aki lábszárral fellőtte a labdát a rövid felsőbe. Ő is a második gólját lőtte, és akárcsak az első meccsen, most is a ráadásban.

Brazília egyébként igen takarékosan játszott, az első negyedórában tarthatatlan, követhetetlen volt a selecao, ilyen játékkal vébét lehet nyerni, aztán viszont jött a szokásos brazil lazaság, és Mexikó feljött. Az utolsó pillanatig ott lebegett a levegőben egy esetleges egyenlítés. Aztán jött Neymar. Már csak az a kérdés, mire megy egy európai védelem ellen. Június 22-én kiderült, jönnek az olaszok.

Brazília–Mexikó 2–0 (1–0)
Gól: Neymar 9., Jo 93.

A nap második meccsén Olaszország hatalmas meccsen, 0–2-ről fordítva verte Japánt. Az olasz mester, Alberto Zaccheroni által irányított távol-keleti válogatott remekül kezdte a meccset, lefocizta az olaszokat, ráadásul két gól lőtt is. Honda és Kagava találatára még a félidő végén De Rossi tudott válaszolni, így csak egygólos hátránnyal mentek a szünetre az olaszok.

A második félidőben két perc alatt fordított a 2006-os világbajnok, ám Okazaki révén még tudtak egyenlíteni a remek japánok. A meccs vége azonban a rutinosabb olaszoké volt, Giovinco révén ők belőtték a helyzeteiket, Japán pedig csak kapufákig jutott.

Olaszország–Japán 4–3 (1–2)
Gól: De Rossi 41., Ucsida 50. – öngól, Balotelli 52. – 11-esből, Giovinco 86., ill. Honda 21. – 11-esből, Kagava 33., Okazaki 69.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Milák Kristóf edzője elmondta, milyen téren kell előrelépnie tanítványának az olimpiáig

További cikkeink a témában