Egyelőre csendesen csordogál az átigazolási szezon Spanyolországban. A két óriás megfigyel, vár és talán lecsap. Vagy egész egyszerűen csak üres a kassza?! De azért a Barcelona már lecsapott egy Európa-bajnokra, a Real pedig egy horvátot űz. Lesz-e nagy fogás a Primera Divisónban?

A gazdasági válság olyannyira begyűrűzött Spanyolországba, hogy az Európa (második?) legerősebb kézilabda-bajnoksága már beleállt a földbe, a legnagyobb sztárok már mind eljöttek - lásd Nagy László Veszprémbe igazolása –, Magyarország, Németország, de főleg Franciaország felé vették az irányt. A fociban sem más a helyzet - már évek óta irtózatos adósságokat görgetett maga előtt a két óriásklub, a Real Madrid és a Barcelona. De mindig akadt egy bank, amely kisegítette őket. Idén úgy fest, már csak eladásból tudják megszerezni az igazoláshoz szükséges lóvét.
A bajnok Real Madrid a Tottenham horvátjára, Luka Modricra vadászik, ám hiába tette pénzzé peremembereit, a londoniak nem adják 40 millióért. Hamit Altintopot a Galatasaraynak, Fernando Gagót és Sergio Canalest pedig a Valenciának adták el. Előbbi kettőért 3,5, utóbbiért 7.5 millió eurót kaptak. Nem kizárt, hogy Kakàt is piacra kell dobni, ha tényleg annyira kell Mourinhónak a vékonydongájú irányító. A brazilért a Milan és természetesen a PSG is bekopogott. A portugál mester egy jobboldali védőt is szívesen látna csapatában, konkrétan honfitársát, José Bosingwát.

A bajnokságot és a BL-t is elbukó Barcelona edzőt váltott, persze nem önszántából. Pep Guardiola úgy döntött, elég volt  a nyomásból, pihenni szeretne, felállt. Utódja a korábbi segítője, Tito Vilanova lett, aki pont ugyanazt az iskolát folytatja, amit elődje. Ebben nem lesz változás, mint ahogy a keretben sem nagyon. Az már komoly erősítés, hogy sérüléséből visszatért Carles Puyol és David Villa, de a tényleges igazolás egy korábbi barcelonai nevelésű friss Európa-bajnok, Jordi Alba. A balhátvédként játszó fiatal válogatott játékos az Eb felfedezettje volt, ő a ballábas Dani Alves. Rendkívül jó vétel volt, a Valenciának is kellett az a 14 misi.
Távozott ugyanakkor Seydou Keita, a középpálya erőembere, aki ugyan kiegészítő elem volt, mégis fontos láncszem. Nem véletlen, hogy kerestek egy másik robosztus ütközőembert és Alex Song személyében meg is találták.

Az üldözők, de semmiképp sem bajnokesélyesek, viszont kicsit jobban belehúztak, a Valencia Jordi Alba (valamint Mehmet Topal és Aduriz) árát el is tapsolta íziben: az említett Sergio Canales és Fernando Gago mellett pénzt adtak Jonathan Vieráért és João Pereiráért is. A mexikói Andrés Guardado pedig ingyen érkezett a Deportól. A veszteségoldalon talán nem is Jordi Alba a legfájóbb, hanem a remek tréner, Unai Emery távozása. A sikeres fiatal szakember a Szpartak Moszkva irányítását vette át, helyére Mauricio Pellegrinón ültették. Az Atlético Madrid is a bevételi oldalon hízott, ennek ellenére nem mondható, hogy gyengült volna. Álvaro Domínguezért kapott 11 millió euróból 1-et fizettek ki a rutinos Cata Díazért, míg a Salvióért kapott 11-ből nem költöttek semennyit, mégis érkezett a helyére egy remek uruguayi, Cristian Rodríguez, és egy tapasztalt török, Emre Belözoglu. Raúl García pedig visszatért a kölcsönből.

Az élmezőny érkezői

  • Real Madrid: ?
  • Barcelona: Jordi Alba (Valencia, 14.000.000 euró), Alex Song (Arsenal, 19.000.000)
  • Valencia: Jonathan Viera (Las Palmas, 2.500.000), Andrés Guardado (Deportivo, i.), João Pereira (Sporting CP, 3.684.210), Miguel Moya (Getafe, kv.), Alejandro Domínguez (River Plate, kv.), Fernando Gago (Valencia, 3.500.000), Sergio Canales (Real Madrid, 7.500.000), Didac Vila (Milan, k.)
  • Atlético Madrid: Emre Belözoglu (Fenerbahce, i.), Cristian Rodríguez (Porto, i.), Cata Díaz (Getafe, 1.000.000), Raúl García (Osasuna, kv.)

Nézd meg, mi történt a Premier League-ben a nyáron!

(fotó: fcbarcelona.com, fotos.starmedia.com)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Bréking: Xavi marad a Barcelona edzője

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés