Így szórakozd el egy multicég pénzét büntetlenül, utazd körbe a Földet tíz nap alatt, és készíts egy frankó kisfilmet belőle. Hadd pörögjön!

A Neistat testvérek filmeket készítenek, legtöbbször társadalmilag fontos témákról - ők jegyzik az iPod-dokumentumfilmet, amely a gyerekmunkával készülő kütyükről rántja le a leplet, de volt saját műsoruk az HBO-n is. Most a Nike perkált Casey-nek és haverjának, Max Josephnek egy rahedli pénzt, hogy a páratlan páros képileg megfogalmazza a make it count-életérzést - magyarán: forgasson egy ütős reklámot a cég legújabb, lépésszámlálós futókütyüjéhez.

A film elkészült, bár a Nike marketingesei valószínűleg elájultak az első képkockák láttán: Casey Neistat ugyanis töredelmesen bevallja, az összes pénzt elszórták. A két haver fogta magát, és körbeutazta a földet - tíz nap alatt. Az őrült expedíció minden fontos mozzanatát belesűrítették a négy és fél perces videóba, amellyel (bármilyen őrülten is hangzik) a készítők épp azt kommunikálták a nézők felé, amit a Nike eredetileg kért tőlük: a hadd pörögjön-flesst. Így esett, hogy Casey tíz nap alatt végigfutott az Egyenlítő mentén - még ha kisebb-nagyobb megszakításokkal is tette mindezt. Hogyan legyünk okos szabadúszó filmesek című rovatunkat hallották. 

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Szoboszlai Dominik bekerült a szezon legjobbjai közé az EA FC 24-ben

További cikkeink a témában