Zirc főleg a cisztercita apátságáról nevezetes, de a dobogó második fokára felkúszhat a frissen átadott, csillogó-villogó, 9+9 lyukú golfpálya.

A 35 éves dublini 18 évesen ifjúsági nemzeti bajnokságot nyert, majd a Florida egyetemen golfozott ösztöndíjjal két évet, ahol belekóstolt a nagypályás golf világába. Hazatérve tíz évig vezette Írország legnagyobb golfüzletét, emellett pedig legfontosabb céljának azt tűzte ki, hogy a golfból Magyarországon is tömegsport legyen. „– Magyarországon nagyon népszerű a foci, a kézilabda és a vizilabda. Remek lenne, ha a negyedik helyre felkúszhatna a golf is. Sajnos azonban a golfnak egyelőre nincsenek Dzsudzsák Balázsai, bár az utóbbi időben feltűnt Rózsa Csilla, belőle komoly versenyző válhat, és a fiúknál ott van a szintén fiatal Hahn Roland.”

Nem egyszerű cél, de Gavin megteszi a magáét: a négy éve Magyarországon élő ír péntekenként bajnokságot szervez, meghívta a pályára a környékbeli iskolásokat, hogy ingyen megismertesse velük a golf alapjait. A Bakony hegyei között megbújó, vadiúj, négyfős greenkeeper személyzettel 0–24 órában karbantartott pálya nem csak az amatőröket, kezdőket, hanem a profikat is várja.

Mit tud a pálya?

Idéntől már nem csak a gyakorló pálya, és a puttig-, illetve chipping green elérhető, de rendelkezésére áll egy 27 hektáron elterülő, számos vízakadállyal és 55 homokakadállyal nehezített par-72-es golfpálya is. A golfpálya kialakítása Európa-szerte egyedi, hiszen kilenc greenre 18 különálló pályaszakasz vezet, így a golfpálya valójában egy 18 szakaszos bajnoki golfpálya érzetét nyújtja a maga négy elütőjével és közel 6200 méter hosszúságával. Érdemes kiemelnünk a pálya shopját, ahol kifejezetten kedvező árakon lehet beszerezni a felszerelést, de nem kell vásárolnunk: ha csak kóstolgatjuk a golfot, akár bérelhetünk is.

A főleg dunántúli, szlovák, illetve a pápai NATO-bázison dolgozó amerikai és európai golfosok körében népszerű pálya egyéb szolgáltatásokkal is várja a látogatókat, sőt, tulajdonképpen az egyéb szekcióban is olyan erős a felhozatal, hogy golf nélkül is teljesen élvezhető a hely. Ennek oka, hogy alig kínál kevesebbet, mint egy wellness-szálló: fűtött kültéri medencét, jacuzzit, sókabint, infra szaunát, gőzkabint és finn szaunát próbálhatunk ki.

Nyerj egy éjszakát a Forest Hillsben!

Player.hu és a Forest Hills Biohotel & Golf közös nyereményjátékának nyereménye: Egy éjszaka szállás két fő részére wellnesshasználattal, félpanziós ellátással (érkezés napján vacsora, másnap reggel reggeli).

játékért kattints ide, majd add meg a helyes válaszokat! Ha bizonytalan vagy a válaszokban, használd a súgólinket, olvasd el még egyszer a cikket, nézd meg a hotel weboldalát. Beküldési határidő: 2013. július 31., éjfél. Sok szerencsét!

A golf kétségtelenül összetett sport, de ha valaki képes hatékonyan átadni a tudását, az a hivatásos PGA-oktató Gavin, akit munka közben is megfigyelhettünk. Mindig beszédes, ha a kezdő golfos pár egyszerű utasítás után sokkal közelebb üti a kis fehér labdát a lyukhoz… Az elméleti és gyakorlati oktatások alkalmával az ír olyan témákat érint, mint a golf alapjai, történeti áttekintés, etikett, szabályok, lendítés alapjai, hosszú- illetve rövidjáték, gyakorlás az akadémiai központban, valamint pályastratégia a golfpályán.

„– A tévében a profik elegáns mozdulatait látva sokan azt gondolják, hogy könnyű sport, de akiket a nagy versenyeken látunk, azok bizony a világ legjobbjai. Aztán, amikor a kezükbe kapnak egy ütőt, akkor kiderül, hogy ez bizony egy nagyon komplex mozdulat. De gyakorlással, jó irányítás mellett persze gyorsan lehet fejlődni.”

Akik nem váltanak greenfee-t, azok bevehetik az akadémiai gyakorló központot. A létesítmény kiválóan alkalmas játék előtti bemelegítésre, vagy a rövid- illetve hosszújáték tanulására, gyakorlására. A gyakorló területek közül érdemes kiemelni a fedett illetve füves driving range-et. Ezen a területen még homokakadály is rendelkezésre áll a gyakorlásra. A chipping és putting greeneken a rövidjáték alapjait tudják elsajátítani a kezdő és haladó golfozók.

Az intézmény legnagyobb vonzerejét természetesen a fekvése jelenti: dombok és sűrű erdők között megbúvó, nagyon jó levegőjű területen fekszik, amelyet sétálva vagy akár bringával is felfedezhetünk. A pályát Gavinnel körbejárva és körbegolfautózva nekünk az fordult meg a fejünkben, hogy érdemes lenne a golfot nem is mint sportot, hanem egyfajta aktív meditációs tevékenységet pozícionálni, ami egyfajta labdával és ütővel végzett tajcsí, de ez persze nem egy komoly felvetés. Korábban egy halom wellness-szállót ajánlottunk virtuális hasábjainkon, úgyhogy tudjuk, miről beszélünk, plusz azért hangsúlyozzuk, mert a szálló értelemszerűen a golfra koncentrál, holott ezeket az értékeket is nyugodtan ki lehet emelni. A móri borvidék fél óra, a pannonhalmi annyi sem, vagyis akár egy komolyabb felfedezőtúra főhadiszállása is lehet a Forest Hills.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Az art deco stílusú budai erőmű, ahol az egész Csernobil sorozatot leforgathatták volna

Idegenvezetés a szexmunkások kirakatainál? Városnézés spanglival a kezedben? Lesz egy kis gond

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés