Minden nyáron környezetvédő aktivisták tömege ül biciklire vagy bármilyen emberi erővel hajtott járműre a világ minden pontján, hogy boldogan vonuljon fel és demonstráljon egy tisztább, biztonságosabb világért. A dress code-mottó: légy annyira csupasz, amennyire mersz! Összeszedtük a meztelen Critical Mass legjobb fotóit és csajait.

2003-ban Conrad Schmidt agyából pattant ki a remek ötlet, hogy ruha nélkül kellene cangázni, sokan, együtt, tüntetőleg. 2004-ben már több szervezet lebonyolított meztelen kerékpáros túrákat Németországban (Freie Körper Kultur), Kanadában (Artists Against War), Spanyolországban (Ciclonudista) és Seattle-ben (Fremont).

A World Naked Bike Ride nevű felvonulás a Critical Mass egyik formája, melyet olykor Critical Assnak csúfolnak, és tévesen politikai tiltakozásnak, utcai színháznak minősítenek. Holott a szervezők célja, hogy minél több embert kerékpárra ültessenek és demonstrálják, hogy hatékonyabb és egészségesebb közlekedési eszköz, mint a káros anyagokat kibocsátó, bűzös, veszélyes és drága autó. Persze nem csak meztelenül lehet felvonulni egy ilyen eseményen, a legtöbben testfestéssel vagy valamilyen kreatív jelmezzel díszítik magukat. A szezon beindult, nyeregbe pattannak a WNBR résztvevői. Ők: Várjuk, hogy a hazai Critical Mass után hagyott űrt betölti-e valami hasonló megmozdulás itthon!

(Forrás: Villagevoice.com)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon