A Bajnokok Ligája-forduló miatt a legtöbb elitkör-résztvevő szombaton letudta soros kötelezettségét, így vasárnapra egy nagy meccs maradt nekünk. Mondjuk az nem akármilyen, úgyhogy jól meg is fogadjuk.

A manchesteri városi derbiről van szó, amely a tabella és az idei mutatott játék alapján nem feltétlenül jogosult a rangadó jelzőre, hiába van csak négy pont a két csapat között a City javára. Viszont a kékek rég látott rossz formában várják a vörösöket: a legutóbbi három tétmérkőzésükből kettőt elbuktak, egyet döntetlenre hoztak. A United egyelőre a Van Gaal-rendszer adoptálásának gondjait nyögi, a holland tréner csapata hétről-hétre kiszámíthatatlan (minden értelemben). Ma Wayne Rooneyt végre ott találja az öltözőben a menedzser, mert lejárt a csatár három meccses eltiltása, az ő visszatérése kihozza ikszre a sérült Radamel Falcao hiányzása keltette gondokat. Ha kikapna a City, tíz forduló után kilenc pontos hátrányban kullogna a listavezető Chelsea mögött, ám érzésünk szerint nem fog, sőt.

Olaszországban a várakozáson felül szereplő Sampdoria a hétközi fordulóban veszített először a bajnokságban. Figyelem, hosszú évek óta tartó megfigyelésünk következik most: amikor egy csapat sokáig húzza vereség nélkül, majd kikap, az azt követő meccsét általában döntetlenre hozza. Erre építve, no meg a Fiorentina hullámzó teljesítményére gondolva a vasárnap délutáni leginkább várt Serie A-bajnoki nagy kövér ikszet hoz.

A Bundesligában két meglepően jól rajtoló csapat összecsapása viszi el a hétvégét. A Mönchengladbach és a Hoffenheim eddig csutkára ugyanúgy teljesített kilenc forduló elteltével (4 siker, 5 dönci), így holtversenyben bitorolják a Dortmund helyét a dobogón. A Gladbachnak jövő héten figyelnie kell az Európa-ligára is, tehát vélhetően bedörrenti a rotációs kapát Lucien Favre. A hazai pálya miatt mégis a zöld-fehérekre teszünk.

Topliga-szelvény:

Fogadok most, mert szerintem se hülyeség a kombó, és érdekel a több mint 10-szeres pénz is!

(Fotó: Europress/AFP)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

A Barcelona ügyesen keverte a lapokat, történelmi szerződést írhat alá a Nike-val

További cikkeink a témában