A legutóbbi három AusOpent megnyerő Djokovics, és a tavaly két Grand Slam-tornát is besöprő Nadal egyelőre megállíthatatlanul menetel. De vajon ki emelheti fel a trófeát január 26-án?

Novak Djokovics szeret Melbourne teniszezni, az előző hat tornából négyszer ő nyerte az utolsó meccset, a legutóbbi három Australian Opent zsinórban megnyerte a szerb klasszis. (Apropó, Djoko! Láttad már a legszebb labdameneteit 2013-ból?) 2011-ben és tavaly is Murrayt verte meg, 2012-ben pedig a mostani első kiemelt Rafael Nadal ellen nyert egy elképesztően nagy meccsen 5:7, 6:4, 6:2, 6:7(5:7), 7:5-re.

Szeretnéd, ha ilyen lenne az új Laguna?

Djokovics az első fordulóban Lackót, a másodikban Mayert, a harmadik Istomint verte három szettben, majd a nyolcaddöntőben 6:3, 6:0, 6:2-re szétszedte a 15. helyen kiemelt olasz Fogninit.

Rafa Nadal csak kétszer játszott itt döntőt, még 2009-ben, amit meg is nyert Roger Federer ellen, majd 2012-ben ugye. Andy Murraynek például jobban megy az ausztrál hőségben, az előző négy tornából háromszor is finálét játszott, igaz, mindannyiszor a kisebbik tálat csókolgathatta csalódottan. Nadal viszont ismét a régi, 2013-ban hosszú sérülés után a szokásos Roland Garros mellett a US Opent is megnyerte, mégpedig épp Nole Djokovics ellen (6:2, 3:6, 6:4, 6:1).

Nadal az első körben csak egy szettet játszott a lesérülő Tomic ellen, aztán Kokkinakist győzte le három szettben, a harmadik fordulóban a 25. kiemelt, nagyszerű formában játszó Monfilsszel került szembe a spanyol, és 6:1, 6:2, 6:3-ra lenyomta. Elképesztő formában van. A nyolcaddöntőben a 16. kiemelt japán Nisikorit fogja leütni a pályáról.

De vajon ki nyeri a tornát? Fogadj az Australian Openre a TippmixPrón!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Újabb fogadási balhéba keveredett a korábban tíz hónapra eltiltott Tonali

Littler a Premier League-ben is felért a csúcsra

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés