Mondják, a nosztalgia felmelegít. Nekünk sincs más célunk új sorozatunkkal, a Re-Playerrel, mint egy csipetnyi borzongást, egy leheletnyi sóhajt, vagy némi nevetést csempészni a szürke, munkás hétköznapokba. Most bemutatjuk a magyar sport-televíziózás történetének egyik legmegosztóbb kommentálását, amikor is Léderer Ákos extázisban közvetítette Nagy Gergő véres bunyóját egy szlovén ellen – egy hokimeccsen.

„Verekednek Nagyék, óriási nagy verekedés Nagy Gergő és az ellenfél között. Na, gyerünk, Geri, gyerünk, Gergő, bátran, bátran! Ez az Gergő, ez az Geri, ez aaaz! Nagyon akarta a szlovén, hát megkapta, hát megkapta a szlovén srác. (...) Brávó, Gergő, ez aaaz, brávóóóóó! Gyönyörű volt, gyönyörű volt, Gergő! Kereste a bajt magának a szlovén, hát, brávó öreg, mehetsz majd fércelni a kórházba”– üvöltözött extázisban, artikulátlan hangon Léderer Ákos, a SportKlub kommentátora, amikor Nagy Gergő, az Alba Volán (SAPA Fehérvár AV 19) támadója és Gaspr Susanj, a Jesenice védője összeverekedett egy EBEL-meccsen.

Igen, egy hokimeccsen közvetített úgy Léderer, mintha egy profiboksz-ütközet lenne, és igen, akkor, amikor a magyar csatár szó szerint véresre püfölte szlovén arcát. Nyilván néhányan felháborodnak a kommentátor elfogult közvetítése láttán, ám gyanítjuk, sokkal többen vigyorognak, mert persze a magyar srácnak drukkoltak. A hokiban meg benne van egy–két nagyobb verés is. A szlovén srác meg átrendezett arccal még bemutatott a közönségnek, ilyenkor nehéz együtt érezni vele.

Léderer Ákos felettesei viszont nem mulattak ilyen jól, legalábbis hivatalból nem: az RTL Klub és a SportKlub három hónapra eltiltotta a képernyőtől. "A pályán látott agressziót morálisan sem szabad támogatni, és (a szakkommentátor) szurkolóként sem szemlélheti az eseményeket" – indokolt a két csatorna vezetősége. Pletykák szerint a tévétársaság német gurui azonnal meneszteni akarták az az azóta még népszerűbb kommentátort, ám a magyaroknak sikerült megpuhítani őket.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon