Az Eb-selejtezők után megint a klubcsapatoké a főszerep, szerdán folytatódik a Bajnokok Ligája, méghozzá nyolc meccsel.

1. Hogyan fogadják Amszterdamban Ibrahimovicot?

Zlatan Ibrahimovic – amennyiben egészséges és nincs eltiltva – a hat Bajnokok Ligája csoportmeccséből ötöt otthon játszhat. Nem arról van szó, hogy Michel Platini külön engedélyezte honfitársainak, hogy a PSG ennyi mérkőzést rendezhet a Parc des Princes-ben, hanem a svéd torony korábbi csapatai közül kettőt is a Párizs mellé sorsoltak. Először pályafutása első komoly állomáshelyére, Amszterdamba tér vissza. 2001 és 2004 között 74 bajnokin 35 gólt szerzett (közte ugye ezt) az Ajaxban, ahol rögtön kikerült az Amsterdam Arena lelátójára egy „Zlatan Son of God” drapéria, vagyis a szurkolók odáig voltak érte. Isten Fiának idén BL-győzelemre kell vezetnie az újgazdag francia klubot, úgyhogy aligha fogja vissza magát korábbi egyesülete kedvéért.

Nyernek Zlatanék? Akkor itt fogadhatsz a meccsre!

2. Ki zúg ki a halálcsoportból?

Az E jelű négyes mindjárt gigarangadóval rajtol: Európa top5 legerősebb játékoskeretű csapatai közül kettő találkozik Münchenben. A Bayernben Pep Guardiolának előző idénybeli csúfságát (ez alatt azt kell érteni, hogy nem húzta be a nagyfülű kupát) ebben a szezonban kell kijavítania, különben valószínűleg repülhet vissza New Yorkba kiállítás-megnyitókra járni. Pechére a Manchester City elleni csúcstalálkozóra Dr. Müller-Wohlfahrt állítja össze a középpályát, annyi a sérült ebben a csapatrészben. Fontos a három pontos rajt, mert a kvartettben a BL-re megerősített Roma és a mindig kellemetlen CSZKA Moszkva is helyett kapott; bármelyik csapattól búcsúzunk az olasz, az angol és a német közül, az fájdalmas lesz.

Mi lesz a rangadó? Fogadj!

3. Sok lesz a Bilbaónak a BL?

Hosszú idő után tér vissza a baszk armada a legjobbak közé és ezt megint úgy érte el, hogy kizárólag baszk származású játékosokat foglalkoztat. Értelemszerűen így kisebb a klub merítési lehetősége és aligha fogja bírni a két(három) frontos harcot az idény hátralévő részében. Szerencséjére a csoportbeosztása jónak mondható; a BATE-t verniük kell oda-vissza, a viharvert ukránokat sem lehetetlen az ismert körülmények miatt kétszer legyőzniük, a Portótól meg nem kell mindig kikapni. A játékoskeretük szűkösnek tűnik, egy-egy alapember kiesése esetén ismeretlen fiatalok állnak beugrásra készen, ami visszaüthet.

Hogy kezd a Bilbao? Tippeld meg itt!

4. Hogyan rotál Mourinho?

A Chelsea speciális egyese még a milánói időkben nyilatkozta, hogy vannak posztok, ahol nem szereti cserélgetni az embereit. Ilyen a két középhátvéd és a kapus – főleg utóbbi pozícióban lehetne egy kicsit nagylelkű, hogy az elmúlt szezonban kiválóan védő Petr Cechnek Real Madrid-mintára legalább a Bajnokok Ligájában lehetőséget adjon. De nem fog, mint ahogy a Terry–Cahill belsővédő párost se nagyon bontja meg, pláne, hogy szerdán a papíron legnehezebb csoportellenfél jön Londonba. Kurt Zoumának így marad a Maribor.

Nyer-e szokás szerint hazai pályán Mourinho? Fogadd meg!

5. Mi lesz az olasz focival, ha kiesik a Roma?

Eleve a Napoli selejtezőbeli taknyolása újabb nagy tockos volt Itália hanyatló klubfutballjának. Ha a bitang nehéz csoportba került Roma a papírforma szerint csak az El-helyet éri el, az még egy mélyütés lesz a calciónak mind presztízs, mind anyagi, mind UEFA-koefficiens pontok tekintetében. Rudi Garcia csapata mindenesetre szépen bevásárolt a nyáron, a keret bőnek, a középpálya európai színvonalúnak mondható, kérdés, mindez elég-e a csodához. Merthogy az kell a továbbjutáshoz.

Behúzza-e a kötelezőt a Roma? Itt megteheted!

(Fotó: AFP)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Nadal végre visszatér

Vizsgálat indult, mert az afrikai futók nyerni hagyhatták a kínai sztáratlétát a pekingi versenyen

További cikkeink a témában
Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?
Hirdetés