Pedro mesterhármast hozott össze kapusátemelésből. Tanítója, Messi pedig egy másik zsenitől csent el trükköt. Ez volt a 41. hét.

A legfelemelőbb

Pedro háromszor is felemelte, átpöccintette, megmessizte a szerencsétlen belorusz kapust, és ily módon pimasz mesterhármast hordott össze Fehéroroszország ellen. A spanyolok 25 éves világ- és Európa-bajnoka pályafutása első mesterhármasát érte el, annak ellenére, hogy tart egy világcsúcsot 2009-ből: ő az első játékos, aki hat különböző sorozatban gólt lőtt.

A legokosabb

Lionel Messi bevallása szerint már egy ideje kacérkodott a gondolattal, hogy Ronaldinhót utánozva megpróbálkozzon egy sorfal alatt (!) ellőtt szabadrúgással, de igencsak szkeptikus volt. Nos, Uruguay ellen, 2–0-s vezetéstél úgy érezte, itt az idő kísérletezni. Naná, hogy összejött. Meglep ez bárkit is?

A legkedvesebb

A hétvége számunkra legkedvesebb gólja egyértelműen Hajnal Tamásé, a magyar válogatott a Stuttgart középpályásának tekerésével hozta el a három pontot Észtországból. Ezzel életben tartva a válogatott esélyeit, ami a világbajnoki szereplést illeti. És amúgy nem csak kedves és fontos gól volt, hanem meglehetősen szép is.

A legszebb

Danny Welbeck egészen zseniális gólt szerzett sarokkal San Marino ellen, ám nem mondhatjuk, hogy véletlen volt, és biztos életében nem lő több ilyen gólt a Manchester United támadója. Ugyanis csak idén ez már a második ilyen találata. A nyáron Svédország ellen is hasonló mozdulattal juttatta a labdát a kapuba.

A legfélelmetesebb

A hétvége legfélelmetesebb pillanatait Didier Drogba és az elefántcsontpartiak élték át. Miután Szenegálban vezetést szereztek, elborult a helyi szurkolók agya, szép kis vihart kavartak, a meccs félbe is szakadt. Ráadásul Drogbát az egyik beszabadult elmeháborodott még meg is támadta, a biztonságiak az utolsó pillanatban vitték földre.

A legnagyobb visszakapaszkodás

A vb-selejtezők árnyékában rendezett Kecskemét–Fradi Ligakupa-mérkőzésen mérsékelten tartalékoltak a trénerek, majdnem a legjobb csapatokkal ugrottak egymásnak. Szinte szó szerint, hiszen négy gól is esett, valamint a piros lap is villant. A KTE kétgólos előnyre tett szert, ám nem volt elég, a Fradi végül szerzett egy pontot. Ionescu kapásgólja az egyik legszebb volt a hétvégén.

A legneccesebb

A svédek ijesztően közel voltak egy oltári nagy blamához, kis híján a Feröer-szigeteken hagytak egy, sőt, három pontot. Az előző tizennyolc meccsén egyszer nyerő szigetlakók vezetést szereztek Ibráék ellen, akik a 65. percben egyenlítettek. És végül tíz perc múlva Zlatan belőtte a győztes gólt is.

Tovább a:
Legfrissebb cikkekhez
A sportrovat legújabb anyagaihoz
A szerző kedvencéhez: Mourinho Balotelliről, akire ő sem tudott hatni

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Hiába a fojtogató City-fölény, a Real Madrid jutott az elődöntőbe

További cikkeink a témában