Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Célba ért, kikötött, megcsinálta! Rakonczay Gábor kenuval vágott neki az emberpróbáló útnak, és a tervezett 80 helyett végül 60 nap alatt szelte át az Atlanti-óceánt. Így ő az első olyan kenus, aki egyedül, segítség nélkül teljesítette ezt a távot. Gratulálunk, Gábor!

A decemberben induló Rakonczayról február eleje óta semmilyen hír sem érkezett, mint utóbb kiderült, akkor azért szakadt meg a kapcsolat vele, mert hajója február elején felborult, a tőkesúly felfelé állt, és a szellőzőnyíláson folyt be a víz a kenuba.  Felesége, Viktória mesélt a történtekről: "Gábor kinyitotta a kabinablakot, de aztán ömlött be a víz, és a hajó nagyjából tíz centire állt ki a vízből, fejjel lefelé. Majdnem elsüllyedt, megpróbálta kibillenteni a súlyt, de egyedül nem ment, egy nagy hullám segített neki. Ezután két napig folyamatosan evezett, hogy irányban tartsa a kenut."

Aztán a 61. napon érkezett a hírt, hogy Rakonczay Gábor kikötött Antiguán, ezzel teljesítette hihetetlennek tűnő kísérletét. A kenus felesége a TV2 Tények című reggeli műsorának nyilatkozott: "Magyar idő szerint éjfélkor hívott fel Gábor, miután kikötött. Egy vitorláshajóhoz ment oda, és az ő műholdas telefonjukról jelentkezett."
A tervek szerint csak április elején kellett volna kikötnie, ám a 80 naposra tervezett távot végül 60 nap alatt tette meg! "Ezzel az idővel évtizedekig vezetni fogja a legjobb időrekordot" - nyilatkozta boldogan Rakonczay Viktória.

Viktória kedden utazik férje után, és a héten hazatérnek Magyarországra.

fotó: innowash.hu

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.