Újabb rasszista ügy van kialakulóban, ráadásul ezúttal a világ legjobb játékosát vádolják azzal, hogy az n-betűs szót használja a pályán.

Lionel Messi nem egy balhés ember, bár néha azért a meccs hevében ő is tesz meggondolatlan dolgokat. A Real Madrid Evertonnál kölcsönben játszó játékosa, a holland válogatott Royston Drenthe a minap kissé belerondított a Messit manapság körülvevő rózsaszín ködbe, amikor arról beszélt, hogy amíg Spanyolországban játszott, Messi többször is lenégerezte őt a pályán.

„Nem is azzal van gondom, hogy negrónak nevez, hiszen tudom, hogy ez Dél-Amerikában megszokott dolog” – utalt Drenthe a Suárez-Evra-afférra. – „Nekem az fáj, ahogyan ezt a szót mondja. Megértem, hogy ez az ő hazájában normális, de mi nem tűrhetjük.”

Drenthe állítása szerint gyakran meggyűlt a baja az argentin zsenivel a pályán, sőt, tulajdonképpen állandóan csak a baj volt vele. Erre egy, a napokban készült interjú derített fényt. A futballvilágban nem ez az egyetlen, függőben lévő rasszista botrány, John Terry és Anton Ferdinand konfliktusát csak az Európa-bajnokság után tárgyalja majd az FA, Törökországban pedig igen sajátos módon intézik az effajta ügyeket: Zokora (Trabzonspor) és Emre (Fenerbahce) állandó kakaskodásának csúcspontja úgy teljesedett ki a hétvégi fordulóban, hogy Zokora egy elegáns mozdulattal teljes erőből tökön rúgta Emrét.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

„Marozsán akár Grand Slam-tornát is nyerhet”

A Wembley után a Bernabéuban is betalált a brazil válogatott 17 éves szupertehetsége

További cikkeink a témában