Sohasem értetted, miért kell annyira félni a kígyóktól? Nos, ez három másodperc alatt fog most megváltozni. Egyetlen csepp a méregből egyenlő a legborzasztóbb halállal.

Szerencsére Magyarországon nem túl gyakori a kígyómarás általi halál: a keresztes és a parlagi vipera (amelynek csak nálunk élő alfaja a rákosi vipera) mérge halálos csak a honos fajok közül, de mivel védett állatokról van szó, nincs túl nagy esélyünk rá, hogy megharapjanak a villamosmegállóban.

Aki azonban nyaralni indul, és a programban túrázás, sivatagi kirándulás, esetleg hegymászás szerepel, jobb, ha komolyan veszi a lehetséges veszélyforrásokat, és felkészül a bajra. Minden esetben legyen nálunk egy helyi illetékes elérhetősége, aki tudja, kígyómarás esetén mi a teendő. Akit megharapott egy kígyó (szerencsére nem minden faj mérge öl olyan gyorsan, mint a videóban szereplő Russel viperáé), próbálja megőrizni a lélekjelenlétét, és vessen egy pillantást az állatra. A későbbi ellátás során nagy segítség lehet, ha legalább azt meg tudja mondani az illető, hogy milyen színű vagy mintázatú kígyó marta meg. Sajnos bizonyos fajoknál ekkor már késő… 

Ha már nyaralsz, és kígyók sincsenek, napozz! Adunk öt tanácsot, hogyan!

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon