Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Jó a hangulat az irodában? Viccesek, kedvesek a kollégák, de semmi több? Akkor irány egy kis mozgás együtt, annál semmi sem gyúrja jobban össze a kollektívát, mint némi együtt izzadás.

Foci

A női kollégákat némiképp kirekeszti a meló utánra lefoglalt pályára özönlés, ám ha sor kerül egy konkurens cég elleni meccsre, esetleg egy tornára ,és ők kijönnek cheerleadernek, lehet előttük villantani néhány elasticóval. Szóval szedjük szépen össze a kettő egyeneset rúgni képes kollégákat, telefonáljuk körbe a munkahelytől elérhető közelségben található szabadtéri műfüves létesítményeket, és foglaljuk időpontot!

Természetesen a műfüves pálya csak egy opció, ám több szól mellette, mint ellene: szabadtéren nyomhatjátok, a friss levegő meg ugye ritkán jellemző egy irodában. Plusz nem betonos, ami már az első alkalom után erősen megtizedelné az ép munkatársak számát. A műfüvön csak egymást rúgjátok szét, a bőr a helyén marad, és az ízületek is kímélőbb üzemmódban dolgoznak. Ha nem akarjátok kitenni magatokat az időjárás szeszélyének, tornacsarnokot kell választani, garantált a homogén környezet. Mindenképp a foci mellett szól, és persze a team building elengedhetetlen része, hogy egy jó órás labdakergetés és kolléga-agyonrúgás után rettenetesen jól esik egy sör vagy egy viceházmester, ami megnyújtja némiképp a programot.

Hol?

Budapest

 • II. kerületi Sporttelep – Cím: 1023 Budapest, Kolozsvári Tamás utca 11.; normál és futsal méretű pálya is.
 • Goldball / Siketek pálya – Cím: 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 28.
 • SportMax Újbuda – Cím: 1112 Budapest, Kánai utca 2.
 • SportMax Hegyvidék – Cím: 1123 Budapest Csörsz utca 14–16.
 • Kövér Lajos utcai Sporttelep – Cím: 1149 Budapest, Kövér Lajos utca 5.
 • Angyalföldi Sport- és Szabadidő Központ (Láng–Vasas pálya) – Cím: 1137 Budapest, Rozsnyai utca 6–8.
 • Rojik pálya – Cím: 1173 Budapest, Pesti út 86–88.

Debrecen

 • Oláh Gábor utcai műfüves-pálya – Cím: 4028 Debrecen, Oláh Gábor utca 5.

Győr

 • ETO Park – Cím: 9027 Győr, Nagysándor J. u. 31.

Pécs

 • PMFC Utánpótlás Centrum – Cím: 7634 Pécs, Kovácstelep

Szeged

 • Városi Stadion – Cím: 6723 Szeged, Felső Tisza-part 1–3.

Székesfehérvár

 • Sóstói Stadion, műfüves edzőpálya – Cím: 8000 Székesfehérvár, Csíkvári utca 10.

Kosárlabda

Ha már úgy dönt a brigád, hogy inkább egy tornacsarnokban vezetné le a napi munkahelyi stresszt, akkor egy kosárlabda is előkerülhet, ha a társaságban a kézügyesség dominál inkább. És persze, ha adottak a feltételek. Az lehet, hogy a foci a népszerűbb, az meg nem is kérdés, hogy sokkal többen tudnak, vagy csak úgy gondolják, hogy tudnak lábbal labdát terelgetni, ám a kosárlabda legalább olyan jó móka. Nagyon intenzív, kevés üresjárattal, elvileg kötöttebb létszámban fel s alá rohangálni a parkettán, ugrani, passzolni, dobni. Kemény meló, és nem mellékesen az egymásért küzdés erősíti a kohéziót a kevésbé ismert, avagy kevésbé kedvelt munkatársak között.

Lézerharc, paintball

Lődd le a főnököd! Elég jól hangzik, nem? Kezdésnek ajánlunk egy lézeres megoldást, amihez elég elmenni az egyik budapesti belvárosi lézerharcarénába, tényleg pár perc alatt elérhető a legtöbb irodából. Csapatokra osztódtok, és lehet nyomulni a sötét labirintusba ész nélkül lövöldözni. Mivel a lézerfegyver infratartományban működik, tehát a távirányítókhoz vagy a kapunyitókhoz hasonló módon működik, nem kell semmilyen védőfelszerelés, szabadon játszható maszk, overál és egyéb eszközök nélkül. Nem sérülésveszélyes.

Ha viszont kicsit nagyobban szeretnétek játszani, és nem féltek a kék-zöld foltoktól, akkor festékkel kell megkínálni a szomszéd íróasztalnál ülőt. Igen, menni kell paintballozni. Ugyan már a lézertaget is lehet szabadtéren űzni, azért az igazi erre kitalált harc a festékgolyókkal való lövöldözés. Csapatba verődtök, így azonkívül, hogy a saját bőrödet mented, a másikért is küzdeni kell, fedezni, kommunikálni, figyelni. És még hátba is lőheted a közvetlen főnöködet, anélkül, hogy másnap be kéne fáradnod a munkakönyvedért.

Hol

Lézerharc

 • Lasergame – 1132 Budapest, Visegrádi utca 3.
 • Laser Force Aréna – 1139 Budapest, Váci út 168. F épület
 • Lasertag – Barlangpálya: 1225 Budafok, Aszály u. 32.; Szabadtér: Csillebérci Szabadidő és Ifjúsági Központ, 1121 Budapest, Konkoly Thege út 21.; Szentendrei laktanya: Dózsa György út 28.

Paintball

Gokart

Ha nem kedvelitek a fegyvereket és a csapatjátékokat, küzdjetek meg egymás ellen az aszfalton. A gokart a hétköznapi emberek Forma–1-e, lehet nyomni a gázt önfeledten, kontroll nélkül, és még csak ki sem kell menni feltétlenül a városból. Arról nem is beszélve, hogy jogsi sem kell hozzá, mégis vezethetsz és lenyomhatod az egész céget. Mehettek időre, vagy helyezésre is. A lényeg, hogy érdemes felkészülni, hogy egy sima nyolcperces futam iszonyúan megterhelő, nem egy laza sétaautózás, ott bizony rendesen fogni kell a kormányt. És persze könyörtelenül beléd szállnak, jobb esetben csak megelőznek, ha lankad a figyelmed.

Gokart

Budapest

 • G1 Kart Center – 1137 Budapest, Róbert Károly krt. 54–58.
 • SilverKart – 1108 Budapest, Kozma u. 3.
 • Budaring – XI. ker., Budaörsi út a virágpiac területén

Vidék

 • Gokart Debrecen – Debrecen Cora hipermarket parkoló (33 főút bevezető szakasza és a Kishatár út között)
 • Hungaroring – 2146 Mogyoród, Hungaroring Versenypálya
 • Balaton-Gokart – 8230 Balatonfüred, Fürdő u. 35.; 8230 Balatonfüred, Germering utca

Adrenalin, ami mindenkit összehoz – Bemutatunk néhány extrém csapatépítő tréninget

(Forrás: Magyarfutball; fotó: Laserforce)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.