Kiszakadt a Liverpool és a Győr gólzsákja, a Barcelona csodát tett Sevillában, a Juventus erőt demonstrált a Serie A-ban, a Fradi pedig nyögvenyelősen, de ismét győzött.

A legnagyobb verések

A Győri ETO eddig is suhant, vezeti a magyar bajnokságot, a hétvégén azonban egész egyszerűen parádézott Pintér Attila együttese. A zöld-fehérek sorozatban a hetedik sikerüket húzták be, gálázva: hatot lőttek hazai pályán a Pápának, a balszélső Varga Roland, ha nem is klasszikust, de mesterhármast szerzett. A 22 éves támadó U20-as válogatott volt, ám úgy tűnt, Olaszországban vakvágányra kerül a pályafutása. Visszakaptunk egy tehetséget.

A Liverpool hétről hétre jól játszott, ám az eredmények nem jöttek. Az új tréner (Brendan Rogers) új elképzeléseinek (4–3–3, barcás labdatartás és presszing) beéréséhez idő kell, de látható volt, hogy jók a vörösök. A szerencse is elpártolt tőlük, számtalan kapufát lőttek és peches gólt kaptak. De érezhető volt, hogy egyszer kiszakad a gólzsák és valamelyik ellenfélre ömlik. A Norwich lett az áldozat, a kanárik otthonában lett meg az első Liverpool-siker, mindjárt öt lőtt góllal. Luis Suárez vállalta az első két gólt, majd adott egy gólpasszt Nuri Sahinnak.

A Dortmund is gurított egy laza ötöst, az áldozat a tavaszi meglepetés csapat, a Mönchengladbach volt. A sors fintora, hogy a jeget az a Marco Reus törte meg, aki a nyáron épp a 'Gladbachból érkezett a bajnokhoz. A fiatal támadó szerezte a harmadik gólt is, a sárga-feketék pedig meg sem álltak ötig.

A legsokkolóbb rajt

A Juventus pocsékul, sőt kiábrándítóan játszott a hétközi fordulóban Firenzében, aztán négy nap alatt nagyot fordult a világ a címvédőkkel. Illetve vélhetően kaptak egy falatrengető felmosást Antonio Conte lelátóedzőtől. Jött a Roma szombaton és olyan csúnya fogadtatásban volt része, hogy szerintem szegény Totti legszívesebben lebandukolt volna az öltözőbe a huszadik percben. Akkor ugyanis már 3–0-ra vezetett a Juve! Végül megkegyelmeztek Pirlóék, és csak 4–1-re nyertek.

A legnagyobb feltámadás

A Barcelona beállította a legjobb rajt csúcsát, zsinórban hatodik bajnokiját is megnyerte. Mi ebben a különleges? Hát az, hogy a 89. percben még a Sevillánál volt az előny (2–1), onnan nyertek a katalánok. A Sevilla a Real Madrid legyőzése után kegyetlenül közel volt, hogy elkapja a Barcát is, ám a 89. percben Fàbregas, a hosszabbításban pedig David Villa is betalált és elmaradt a csoda. Vagyis: ez a feltámadás volt a csoda a javából.

A legkevésbé látványos

...de számára nagyon fontos győzelmet a Fradi aratta. Konkrét mezőnyfölényben volt Moniz gárdája a meggazdagodó és igencsak megerősödő Diósgyőrrel szemben, ám ez kissé meddő volt. A Fradi végül a gyömöszölés után egy remekül elvégzett Jenner-szabadrúgásnak és egy jól eltalált Böde balosnak köszönhetően vezetést szerzett. Később emberelőnybe is került, és a végső döfést Perics vitte be.

A legnagyobb sprint és sorozatmegszakadás

A Tottenham egy nagyszerű mérkőzésen 3–2-re legyőzte az Old Traffordon a Manchester Unitedet. Erre 1989 decembere óta nem volt példa, tehát egy majd 23 éves átkot tört meg Hotspur. A londoniak második gólját a villámléptű Gareth Bale szerezte egy eszméletlen sprint végén. A walesi a félpályáról indulva futott be a MU kapuja elé, és gurította be a labdát jobbal a hosszúba.

Három olimpiai és 34 világbajnoki cím távozik – Mi lesz a sportággal Janicsék nélkül?

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Élőben nézheted Marozsán Fábián negyeddöntős meccsét

Guardiolának van miért aggódnia a szezon egyik legfontosabb meccse előtt

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés