Elméletileg újabb két európai válogatottól elbúcsúzhatunk a nyolcaddöntők utolsó napján, de ehhez borulnia kellene a papírformának, ha még van ilyen ezen a vébén. Argentína jóval esélyesebb, mint Svájc, viszont Belgiumnak ütnie kellene az USA-t. A játszó csapatok és az egyéniségek napja.

Argentína–Svájc

A jugoszláv–koszovói–albán–török egységgel érkező svájciaknak egyetlen komoly feladata az lenne, hogy megállítsák Leo Messit, de ez eddig nagyon keveseknek sikerült. Argentína eddig nem volt túl meggyőző, annak ellenére simán jutott tovább csoportjából, egyelőre Messi nélkül egy teljesen átlagos csapat benyomását keltik. A védelem gyakran bizonytalan, jellemző, hogy addig góltalan Nigéria kétszer is bevette Romero kapuját, a középpályása középszerű, Di María hiába remek, egyedül kevés, viszont van egy Messijük, aki négy gólt lőtt a három meccsen. Agüero sérülése miatt végképp a Barca zsenijére marad a góllövés, hacsak össze nem szedi magát Higuaín és/vagy Lavezzi.

Svájc az utolsó meccsen kényelmesen lelépte Hondurast és jutott tovább, a Bayern szélsője, Shaqiri a svájci Messi, ő vállalta mindhárom gólt. Ő Zabaletáékat is zavarba hozhatja, de azért Argentína más kávéház, a franciák is bucira verték a piros-fehéreket. Kíváncsiak leszünk, hogy Messi hányszor kerüli meg a Senderos-Djourou duót, míg azok egyszer megfordulnak.

Argentína–Svájc

 Odds – hazai: 1.50; X: 3.85; vendég: 6.50

  • Arena de Sao Paulo, Sao Paulo
  • TV: M1, 18:00

Várható kezdőcsapatok:

  • Argentína: Romero – Zabaleta, F. Fernandez, Garay, Rojo – Gago, Mascherano, Di María – Messi – Higuaín, Lavezzi
  • Svájc: Benaglio – Lichsteiner, Senderos, Djourou, Rodríguez – Inler, Behrami – Mehmedi, Xhaka, Shaqiri – Drmic

Fogadok!

Belgium–USA

Na ez egy sokkal kiegyensúlyozottabb párosítás, USA felnőtt idén is a nagyokhoz, láthattuk Portugália és Németország ellen is, ráadásul Belgium annyira nem is nagy. De főképp rutintalan, Hazardék remek játékosok, de sok tapasztalatuk nincs ilyen tornáról. Szerencséjük, hogy a másik oldalon is csak az egy szem Dempsey látott már szinte mindent pályafutása során. Belgium, akárcsak az argentinok, három per hárommal áll, az első meccs 25. percében kapott egy gólt, azóta csak félidők elején kellett középkezdéshez felállniuk Wilmots legényeinek. Hátul nagyon masszívak, és ugyan Vermaelen, Vanden Borre (sérülés) és Defour (eltiltás) nem játszhat, így is megvannak bőven. Még mindig várunk egy Hazard- és Lukaku-gólra, a két sztár még visszafogott, szóval bőven van még tartalék a vörös ördögökben.

Belgium–USA

 Odds – hazai: 1.95; X: 3.35; vendég: 3.70

  • Arena Fonte Nova, Salvador
  • TV: M1, 22:00

Várható kezdőcsapatok:

  • Belgium: Courtois – Alderweireld, Van Buyten, Kompany, Vertonghen – Witsel, Fellaini, De Bruyne – Mertens, Lukaku, Hazard
  • USA: Howard – F. Johnson, Gonzalez, Besler, Beasley – Beckerman, J. Jones – Zusi, Bradley, Bedoya – Dempsey

Fogadok!

(Fotó: Europress/AFP)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Nem írtak jókat Szoboszlai Atalanta elleni teljesítményéről

További cikkeink a témában