Elő a gyufaszálakkal éjszakára, mert ki kell támasztani a szemhéjunkat, hogy láthassunk a vébé legizgalmasabb csapatai közül mindjárt kettőt, de hát ritkán fordul elő, hogy magyar bajnokságból érkező játékost figyelhetünk világbajnokságon egy négyszeres aranylabdás ellen. A vasárnap slágermeccse az egyaránt elsőkerék-hajtású argentin és bosnyák válogatott éjféli csatája, előtte meg kiderülhet, mit érnek a franciák Ribéry nélkül és még akad egy jó Svájc–Ecuador is.

Az E és az F csoport néhány tagja mutatkozik be vasárnap, többek között a 2006-os ezüstérmes és a végső győzelem egyik esélyese, Argentína.

Svájc–Ecuador

Az E jelű négyesben ránézésre meg lehet mondani az erősorrendet, ebből kiindulva a 18 órakor kezdődő Svájc–Ecuador találkozó akár a csoport második helyéről is dönthet. Szokás szerint igazi multikulti válogatott a svájci, hátul (Lichtsteiner, Rodríguez) és középen (Inler, Shaqiri) remek futballistákkal, Ottmar Hitzfeld személyében pedig nem akármilyen edzőlegenda terelgeti őket, vélhetően a kvartett továbbjutó helye felé. Az ecuadori egy kemény, stabil, kevésbé kreatív, de legalább nehezen megverhető együttes, amelynek egy igazi sztárja van a manchesteri Antonio Valencia személyében.

Svájc–Ecuador

Odds – hazai: 2.45; X: 3.00; vendég: 2.95

  • Estadio Nacional, Brazíliaváros; E csoport
  • TV: M1, 18:00

Várható kezdőcsapatok:

  • Svájc: Benaglio – Lichtsteiner, Schär, Von Bergen, R. Rodríguez – Behrami, Inler – Shaqiri, Xhaka, Stocker – Drmic
  • Ecuador: Dominguez  – Paredes, Guagua, Erazo, W. Ayovi  – Gruezo, Noboa – A. Valencia, Montero – E. Valencia, F. Caicedo

Fogadok!

Franciaország–Honduras

Ribéry kidőlésével magasabb oddsszal adják a franciák végső győzelmét, egyébként a Bayern München sztárjával a fedélzeten Deschamps gárdája az esélyesek között szerepelt volna. Pótlását vélhetően csapatszinten oldja meg, esetleg olyan, előzetesen meredeknek tűnő elképzeléssel, hogy Karim Benzemát tolja ki a szélre (ugye milyen jól jönne most Samir Nasri, kedves Didier?) Jó a gall keret, kíváncsian várjuk Paul Pogba begalloppozását a nemzetközi elitbe – a megfogalmazás nem véletlen, lásd a Juventus játékosának futóstílusát. Honduras? A torna egyik leggyengébbjének tűnik, ismertebb futballistái is Premier League-középcsapatból valók – ideális ellenfél bemelegítésre.

Franciaország–Honduras

Odds – hazai: 1.35; X: 4.60; vendég: 8.20

  • Estadio Beira-Rio, Porto Alegre; E csoport
  • TV: M1, 21:00

Várható kezdőcsapatok:

  • Franciaország: Lloris – Debuchy, Koscielny, Varane, Evra – Cabaye – Pogba, Matuidi – Valbuena, Benzema – Giroud
  • Honduras: Valladares – Beckeles, Figueroa, Bernardez, Izaguirre – Garrido, Espinoza – W. Palacios – Najar, O. Garcia – Costly

Fogadok!

Argentína–Bosznia-Hercegovina

És akkor a nap meccse. Az argentin nemzeti csapat támadásért felelős szakosztálya a szokásosan érdekes gaucho válogatási elveknek áldozatául eső Carlos Tévez hiányában is döbbenetesen erős Messivel, Agüeróval, Higuaínnal és a hátrább vezényelt, védekezni is megtanult Di Maríával. Gondok hátul akadnak: Romero kapus kiszorult a klubjából, a középső védő Fernandez játéka sérülés miatt kérdéses, klasszis balbekk meg nincs. Sebaj, majd többet rúgnak, mint kapnak, nem járunk olyan rosszul.

Hasonló a felállás Bosznia-Hercegovinában, ahol a Pjanic és Misimovic által támogatott Dzeko–Ibisevic csatárduót (akár a brazil) sok csapat elfogadná. A nagyok mezőnyében mégis tapasztalatlan kiscsapatnak számítanak, hiszen történetük első világbajnoki szereplésére készülnek, ami Safet Susic szövetségi kapitány szerint nagyobb dolog, mint az ország függetlenné válása volt. Jó hír a ferencvárosiaknak: Muhamed Besic a kezdőben kaphat helyet.

Argentína–Bosznia-Hercegovina

Odds – hazai: 1.39; X: 4.40; vendég: 7.50

  • Estadio Maracana, Rio De Janeiro; F csoport
  • TV: M1, 00:00

Várható kezdőcsapatok:

  • Argentína: Romero – Zabaleta, F. Fernandez, Garay, Rojo – Mascherano – Gago, Di María – Palacio, Messi, Agüero
  • Bosznia-Hercegovina: Begovic – Mujdza, Spahic, Bicakcic, Kolasinac – Besic, Salihovic – Pjanic, Misimovic, Lulic – Dzeko.

Fogadok!

(Fotó: AFP)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Élőben nézheted Marozsán Fábián negyeddöntős meccsét

Guardiolának van miért aggódnia a szezon egyik legfontosabb meccse előtt

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés