Elintézheti utolsó körös pihenőjét az olasz válogatott, amennyiben megveri Costa Ricát a pénteki nap nyitómérkőzésén. Az E jelű kvartettben a csoportelsőségért küzdhet Svájc és Franciaország, mi meg utána azért, hogy el ne aludjunk a Honduras–Ecuadoron.

Olaszország–Costa Rica

Minden vébén van egy kiscsapat, amelyre rácsodálkozunk, hogy hoppá, Brazíliában eddig Costa Rica ilyen. A világbajnokság egyik felfedezettjének, Joel Campbellnek a vezetésével elkenték a félelmetesnek tartott urukat, ebből kiindulva a tipikus tornacsapat Olaszország ellen sem esélytelenek. Az angolverő taljánok háza táján továbbra is Gianluigi Buffon kapus sérülése a legfőbb gubanc, ami még nem jött rendbe teljesen, szereplése kérdéses. Cesare Prandelli az előző mérkőzéshez képest két változást tervez a kezdőben: a fiatal Verratti helyett a tapasztalt Thiago Motta, az angolok ellen bizonytalankodó Paletta helyére Abate kerülhet – utóbbi esetben némi átalakulással járna a hátsó négyes, mert Chiellini lenne Barzagli párja középen.

Olaszország–Costa Rica

Odds – hazai: 1.47; X: 4.00; vendég: 6.65

 • Arena Pernambuco, Recife; D csoport
 • TV: M1, 18:00

Várható kezdőcsapatok:

 • Olaszország: Sirigu – Abate, Barzagli, Chiellini, Darmian – De Rossi – Candreva, T. Motta, Pirlo, Marchisio – Balotelli
 • Costa Rica: Navas – Duarte, Gonzalez, Umana – Gamboa, Junior Diaz – Borges, Tejeda – Bolanos, Ruiz – J. Campbell

Fogadok!

Svájc–Franciaország

Az E csoportban Európa–Európa és Amerika–Amerika párharcokat rendeznek pénteken. A franciák és a svájciak meccse az érdekesebb, mert csoportelsőségről dönthet a két, egyaránt hárompontos válogatott pénteki találkozója. A kékek tulajdonképpen rápihentek erre a kilencven percre, hiszen Honduras ellen a magabiztos előny tudatában nyugodtan lazsálhattak, egyedül a durván rugdosódó közép-amerikaiaktól és ezáltal a sérülésektől kellett tartaniuk. Yohan Cabaye, a Ribéry hiányában a kreativitásért kompetens személy majdnem megjárta ebből a szempontból, könnyen lehet, hogy Deschamps nem számolhat vele. Túloldalon az Ecuador elleni fordításban jelentős részt vállaló Mehmedi kerülhet be a halovány Stocker kárára, így továbbra is várat magára a Napoli három középpályásának (Behrami, Dzemaili, Inler) egyidejű bevetése.

Svájc–Franciaország

Odds – hazai: 4.50; X: 3.50; vendég: 1.75

 • Arena Fonte Nova, Salvador; E csoport
 • TV: M1, 21:00

Várható kezdőcsapatok:

 • Svájc: Benaglio – Lichtsteiner, Djourou, Von Bergen, Rodriguez – Behrami, Inler – Shaqiri, Xhaka, Mehmedi – Drmic
 • Franciaország: Lloris – Debuchy, Varane, Sakho, Evra – Cabaye – Valbuena, Pogba, Matuidi, Griezmann – Benzema

Fogadok!

Honduras–Ecuador

Még szerencse, hogy másnap nem kell dolgozni, mert egy jó Ecuador–Hondurasért legfeljebb az ínyencek éjszakáznának. A hondurasiak nem igazolták a szimpatikus kiscsapat tételt Franciaország elleni durvaságaikkal, ellentétben az ecuadoriakkal, akik nem feltétlenül érdemeltek vereséget a svájciaktól. Érdemes náluk odafigyelni a világbajnokság egyik leggyorsabb játékosára, Jefferson Monteróra, csak nehogy idő előtt lerúgják.

Honduras–Ecuador

Odds – hazai: 5.35; X: 3.85; vendég: 1.58

 • Arena da Baixada, Curitiba; E csoport
 • TV: M1, 00:00

Várható kezdőcsapatok:

 • Honduras: Valladares – Beckeles, Bernardez, Figueroa, Izaguirre – Garrido, Espinoza – Najar, O. Garcia – Bengtson, Costly
 • Ecuador: Dominguez – Paredes, Guagua, Erazo, Ayovi – Noboa, Gruezo – A. Valencia, Montero – E. Valencia, Caicedo

Fogadok!

(Fotó: AFP)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon