Hát végre itt vagy, drága, szeretett labdarúgó-világbajnokság, alig bírtuk kivárni az érkezésed. A nyitómeccset mindig a házigazda játssza, és szerencsére most Brazília rendezi a vébét, így rögtön egy remek meccsel durrantjuk be a vb-lázat. Neymarék déli szomszédainkkal, Horvátországgal ütköznek az első nap.

Az elmúlt években régen látott mélypontra került a brazil válogatott, a FIFA-világranglistán bőven a spanyolok és a németek mögött voltak, és még Dél-Amerikából is eléjük vágott Argentína és Uruguay is. Aztán ahogy közeledett a vébé, úgy kezdtek el meccseket, sőt, tornákat nyerni, 2013-ban a Konföderációs Kupát magabiztosan nyerték meg, a döntőben 3–0-val gázoltak át a világbajnok Spanyolországon. Azóta ők a torna a favoritjai, de úgy tényleg, szakmailag is, és nem csak azért, mert nálunk rendezik a vb-t.

És nem csak azért ők az esélyesek, mert a legkisebb szorzóval adják a végső sikerüket (ami amúgy eleve szakmailag bőven megalapozott), hanem, mert Scolari csapata tényleg egyre meggyőzőbb, egyre markánsabb, pont a legjobbkor állt össze. A Konföderációs Kupa öt sikere után kikaptak ugyan Svájctól, ám azóta kilenc meccset nyertek zsinórban. Júniusban Panamát és Szerbiát verték, kapott gól nélkül, a közép-amerikaiaknak úgy lőttek négyet, hogy ha tíznél állnak meg, akkor se lepődhettünk volna meg.

Furcsa, de a mostani selecao talán leggyengébb pontja a középcsatár poszt. Épp ott, ahol sosem volt gond, ahol Romariók és Ronaldók játszottak, most egyetlen világklasszis sincs: Fred és Jo lett nevezve, mindkét játékos megbukott már Európában. Azóta otthon játszanak, és túlzás lenne azt állítani, hogy termelik a gólokat. Fred lesz a kezdő, és az imént leírtak ellenére úgy érzem, versenyben lesz a gólkirályi címért, miután Oscar, Neymar és Hulk szolgálja ki.

A horvátok harcolni fognak a továbbjutásért, de Brazília ellen nem lesz esélyük, főleg, hogy egyetlen klasszis csatáruk, Mario Mandzukic eltiltását tölti, Danijel Pranjic pedig sérülés miatt maradhat le a nyitómeccsről. Neymarék győzelmére 1,31-es az odds.

Brazília–Horvátország

  • Sao Paulo, Arena Corinthians; vezeti: Y. Nishimura
  • TV: M1, 22:00

Várható kezdőcsapatok:

  • Brazília: Júlio César – Dani Alves, David Luiz, Thiago Silva, Marcelo – Paulinho, Luiz Gustavo – Oscar – Neymar, Fred, Hulk
  • Horvátország: Pletikosa – Srna, Lovren, Corluka, Vrsaljko – Modric, Rakitic – Olic, Kovacic, Perisic – Jelavic

Fogadok!

Fogadnál a horvátok győzelmére? Szerintem nem nyernek, ám ha mégis, akkor 8,70-szeres pénzt nyersz! Azért megéri.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Fordulat Liverpoolban, Hollandiából érkezhet Klopp utódja

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés