Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Először is gratulálunk a randevúhoz. Egy olyan világban, ahol a férfi a karriert, egy saját lakást, valamint egy tartós párkapcsolatot hajszol szüntelen, jó lehet tudni, hogy már ezen a területen is sínen vagy. Függetlenül attól, hogy a kapcsolat az interneten, barátok szorgos közbenjárásának köszönhetően, vagy éppen hajnali négy körül egy bárpult mellett állva született, erre az estére fel kell készülni. Annál is inkább, mert a legtöbb első randevú nem úgy végződik, ahogy azt korábban te elképzelted.

Ne próbálkozz túl erősen!

Nem divatrendőrség ez, de fontos megemlíteni néhány hibát, amit semmiképp nem szabad elkövetned. Ne próbálkozz túl erősen, végzetes hiba ugyanis az estén úgy megjelenni, mint akit most készített ki egy legalább tíz főből álló profi stáb. Természetesen fontos ez az alkalom, vésd is bele a naptárba, közvetlenül a „csekket befizetni” jegyzet alá, de még a „ruhát felvenni a tisztítóból” emlékeztető fölé, azonban semmiképp ne változtasd meg teljesen a külsődet pusztán egy este kedvéért. Igaz, hogy a nők valóban szeretik az ápolt férfiakat, ugyanakkor ha úgy festesz, mint aki csak a külsején dolgozott azóta, hogy megbeszéltétek a dátumot, könnyen kudarcba fulladhat a monogámia irányába tett kísérleted.

Sose kövesd el ezeket a hibákat

A tartós kapcsolat reményében a következő lista elemeitől határozottan tartózkodj:

  • festett haj
  • tetőtől talpig gyantázott test
  • aftershave-túladagolás
  • túl sok zselé használata
  • last minute tetoválás, csak azért, hogy lenyűgözd

A találkozót megelőző estén

Minden pár életében eljön a pillanat, amikor a románc helyét átveszi a realitás. Az odáig vezető út azonban korántsem zökkenőmentes, és ahogy minden kapcsolat, a tiéd is az első, közösen töltött estével kezdődik. Érthető, ha van benned némi egészséges drukk, mégis fontos, hogy úgy érezd, mindent kontroll alatt tartasz. Ennek kiváló módja, ha fizikailag és fejben is felkészíted magad az estére.

A testedzés valóban nem kimondottan testápolási kérdés, mindazonáltal sokkal fontosabb a pszichikai felkészülésben, mint azt gondolnád. A találkozót megelőző este egy kiadós edzés pozitív hormonokat szabadít fel benned, amely egyrészt növeli bőröd ragyogását, ugyanakkor önbizalmat ad és javítja az általános közérzetedet.

Borotválkozz a találkozót megelőző este, így elegendő időt adsz arcodnak a regenerálódásra! Amennyiben egy teljes szakáll büszke tulajdonosa vagy, érdemes azt is a trimmer segítségével némileg megigazítani még előző este, legkésőbb a nagy nap reggelén, így az irritációtól izzó bőröd megnyugszik estére.

Útravalóul még néhány hasznos tipp

  • Készítsd elő a ruhádat már az előző este! Napközben már azon kattogsz, mit is viselj este, majd miután megszületett a döntés, büszkén eltölt az érzés: „Jó vagyok és nincs para, remekül fogok festeni a fehér ingemben.” Ezt követően röpke tíz perccel indulás előtt eszmélsz rá, hogy az inged a gardróbban lógva sem úszta meg gyűrődés nélkül az elmúlt néhány hetet. Most mi lesz? Mindenekelőtt valószínűsíthető egy tisztességes pánikroham, miután pedig lehiggadtál, nem tudsz dönteni a lehetséges opciók közül. Az ilyen felesleges stresszhelyzetet elkerülheted, ha már előző este kikészíted a másnap viselni kívánt ruhadarabokat. Ha az ing gyűrött? Elő a vasalót! Ráférne egy kis fény a cipődre? Tudod, mit kell tenned...
  • Ne viselj túl szűk ruhadarabokat! Szóval úgy adódott, hogy együtt töltitek az éjszakát. Gratulálunk, de a próbatételek még közel sem értek véget, sőt, ami azt illeti, pont a vetkőzéssel folytatódnak. Győződj meg róla, hogy nem viselsz túl szűk ruhákat, és ez alatt az alsóneműt is értjük, melyek nevetséges – szexuális vonatkozásban pedig lehangoló – nyomokat képesek hagyni a bőrön. Csak képzeld magad az ő helyzetébe, máris érted, mire gondolunk.
  • Készülj fel egy körre! Néhány dolgot érdemes eltüntetni az autódból is. A kedvenc hipszterbandád legújabb cd-je, vagy a múlt heti gyorséttermi maradék mindenképp ezek közé sorolandó. Győződj meg, róla, hogy maradéktalanul tiszta a beltér, hiszen így ő is szívesebben megy el veled egy körre. Ne felejtsd el kinyitni számára az ajtót!
  • Pihenj rá az estére! Vannak napok, amikor semmi sem úgy történik, ahogy azt eltervezted. Reggel nincs meleg víz, a főnök visszadobja a tervezetet, és hazafelé esetleg még az eső is elkap. Ilyenkor érdemes pár percet a lazításra szánni. Néhány mély lélegzet, pár pozitív gondolat, és máris más szemmel látod a körülötted zajló világot. Ezt a módszert nyugodtan alkalmazhatod a találkozó előtt, meg fogsz lepődni, mennyire hatásos!
  • Készítsd fel a lakást: hölgyvendég érkezik! Az első csók, majd az első együttlét után a következő lépcső egy jól fejlődő kapcsolatban, ha áthívod magadhoz a nőt. Mindkét fél részéről fontos esemény ez is, neked azonban mégsem kell túlzásokba esni. Győződj meg róla, hogy minden tányér és evőeszköz el van mosva, az ágynemű legyen frissen húzva, a fürdőszobában pedig tedd el szem elől a termékeket, amelyeket közvetlen a randi előtt használtál! Ha ezzel megvagy, már csak egy üveg borról kell gondoskodnod.

A stresszvonalak kezelése kifejezetten stresszmentes folyamat. Korcsoportokra bontott tanácsainkért olvass tovább!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.