Érdekes dolgok történhetnek.

Ha úgy döntöttél, hogy egy kis alkoholböjttel kezded 2019-et, akkor nem árt tudnod, hogy mindez a szexuális életedet is befolyásolhatja. Amellett, hogy a bőröd tisztul, jobban alszol, egy halom lóvé a zsebedben marad, és egy napot sem vagy másnapos, akadnak egyéb pozitívumai is.

1.
Egy kevés alkohol egy első randin oldalni tudja a feszültséget, és segít abban is, hogy a felek lazábban vegyék be az ágyat. De milyen mindez józanon? Egy kicsit furcsább, minden élesebb, és az ember némiképp bizonytalan. Kristen Lilla, terapeuta szerint sokan azért isznak, hogy relaxáltabbak legyenek, így ha friss vagy teljesen új testi kapcsolat, sokkal félénkebbek lehetnek.

2.
Ha néha egy kis szesszel oldjuk a szorongásunkat szex előtt, az nem gond, de ha minden alkalommal ezt tesszük, az már probléma – állítja Sari Cooper, szexterapeuta. Cooper sok olyan huszonévessel dolgozik együtt, akik csak épp csak akkor kezdik el kipróbálni, milyen a józan szex. Cooper szerint az egyik első felfedezés, amit megtesznek az az, hogy felismerik, mennyire kívánják, vagy nem kívánják a partnerüket. Nem árt kideríteni, hogy az ital miatt vagyunk ráindulva valakire, vagy nem.

3.
Cooper szerint egy másik dolog, amit az emberek a józan szexuális életük kezdetén felismernek, az az, hogy új dolgok iránt kezdenek érdeklődni. Úgy értjük, a szex új fajtái iránt. Lehet, hogy most fogsz ráébredni, hogy foglakoztat az a bizonyos póz. Vagy egyebek.

4.
A józanság egyik fontos előnye lehet, hogy könnyebben izgalomba jön az ember, és ez az állapot tovább kitarthat. Az alkohol – túl egy bizonyos mennyiségen - akadályozza a hüvely nedvesedését és az erekciót is, és az orgazmust is megnehezíti. Józanon ezek a problémák nem állnak fenn.

5.
Az alkohol egy depresszáns, ami ahelyett hogy felpörgetne, lelassít. Kristen Lilla szerint ha akár már pár hétre szakítunk az alkohollal, azt vehetjük észre, hogy megnőtt az energiaszintünk – főleg ha az volt a szokásunk, hogy lefekvés előtt felhajtottunk egy pohár bort. Javul az alvásminőség, és a szex jelentette fizikai kihívásokat is jobban fogjuk bírni.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon