Van néhány erős érvünk, miért kellene sürgősen szexelned egyet, de inkább többet

És nemcsak sürgősen és többet, de rendszeresen is.

Azonkívül, hogy élvezetes dolog, még élettanilag is eléggé hasznos tevékenység, ha az esti tévézés/kocsmázás helyett inkább a csajoddal bújsz ágyba, vagyis szexszel még az egészségedért is elég sokat tehetsz, mert:

Barom jól égeti a kalóriát, vagyis ha rendszeresen egymásnak estek és nem csak egy gyors menet erejéig, akkor elkerülhetetlen, hogy néhány kilótól is megszabaduljatok. Az előjátéktól az orgazmusig egy nő átlagosan 69, egy férfi pedig 101 kalóriát éget el.

Elég rendesen felgyúrja az immunrendszeredet: a rendszeres szex emeli az immunglobulin A (IgA) nevű ellenanyag koncentrációját a vérben. Az IgA a fertőzések, allergiás és autoimmun betegségek elleni védekezés egyik legfontosabb fehérjéje, vagyis tök hasznos. Persze ez nem azt jelenti, hogy örökre elfelejtheted a C-vitamint.

Nagyon fontos szerepe van a rákmegelőzésben, és itt első sorban a prosztatarákra kell gondolnod. A rendszeres szex során – akkor már vegyünk ide a szegényemberek nemi életét, a maszturbációt is –, egészen pontosan a kilöveléskor átmosódik OTT minden, így kiürül a húgy- és ivarszervi részen felhalmozódott méreganyag is. Vagyis ha éppen nincs barátnőd/szexpajtid, akkor sem árt néha könnyíteni magadon.

Úgy fogsz aludni, mint a bunda, és még éhes sem leszel. És ez az orgazmus miatt van, akkor ugyanis nagy mennyiségű proklatin, vazopresszin, melatonin és oxitocin szabadul fel. Az előbbiek az alvásra és annak minőségére vannak hatással, az utóbbi meg emeli a CCK szintjét, ami pedig az étvágyat szabályozza.

(Forrás: health.com, fotó: Getty Images)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon