Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha már eleged van az olyan ismerkedős alkalmazásokból, amelyek csak és kizárólag a külsőségekre építenek, akkor van egy jó hírünk a számodra. Itt a Taffy, ami egy kicsit másképp hozza össze az embereket.

Az új applikáció működésének hátterében az a gondolat áll, hogy talán először meg kellene ismerni a másikat ahelyett, hogy egy profilkép alapján kapásból megítélnénk. Itt tehát nem működik az a módszer, hogy egyetlen pillantás után elhúzod az adott személyt jobbra vagy balra.

Ehelyett egy figyelemfelkeltő mondatot olvashatsz tőle, ami alapján eldöntheted, hogy azonos az érdeklődési körötök vagy sem. Ha ez alapján szimpatikusnak találod, akkor elkezdesz vele beszélgetni, a fotója pedig ennek hatására egyre élesebbé válik.

John Schenk, az alkalmazás alapítója elárulta, hogy nagyjából 10 üzenetváltásra van szükség ahhoz, hogy egészen élessé váljon az adott személy profilképe, ám az app algoritmusa azt is számításba veszi, hogy milyen minőségű a kommunikáció, tehát néhány szarkupacos szmájli elküldése még nem hoz közelebb a másik fél leleplezéséhez.

A Taffy egyelőre egyébként csak iOS-en elérhető, ám hamarosan Androidos verzió is érkezik.

Egyrészt egészen jól hangzik az ötlet, hogy végre ne csak a külső jegyek domináljanak, fókuszáljunk egy kicsit jobban a belső értékekre, másrészt viszont így viszonylag sok időt és energiát kell belefektetni (nyilván egy balra húzáshoz képest) abba, hogy kiderüljön, esetleg egyáltalán nem is jön be az a valaki, akivel ideáig beszélgettél. Ez pedig csúnyán megsértett érzésekhez is vezethet. Te mit gondolsz róla, jó ötlet egy ilyen ismerkedős alkalmazás vagy sem?

Szerinted jó ötlet egy ilyen alkalmazás?

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.