Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Tudósok meghatározták, hogy milyen edzésformák passzolnak a különböző személyiségjegyekhez.

Akadnak olyanok, akik mindig megtalálják a motivációt és örömmel mennek le a terembe gyúrni egy jót, míg másoknak igazi kínszenvedés rávenni magukat ugyanerre. Ha az utóbbi kategóriába tartozol, simán elképzelhető, hogy rossz mozgásformát választottál magadnak.

A kutatás vezetője, John Hackston szerint ha sikerül megtalálni az egyéniségedhez leginkább passzoló edzésformát, azzal bizony a hatékonyságot is javíthatod, és még élvezni is sokkal jobban fogod az egészet, ezáltal motiváltabban állsz neki, nem lesz belőle gyors feladás, szenvedés és csalódottság.

Az eredmények alapján:

  • Extrovertált, nyitott - nagyobb valószínűséggel ragad meg a konditeremben
  • Objektív, tárgyilagos - jól beosztott, szigorú edzésprogramra van szüksége
  • Érzelmes - változatos, kevésbé strukturált edzésprogram a legjobb választás
  • Kreatív - kültéri, kardió alapú mozgásformák (kerékpározás, kocogás) ajánlottak

A legfontosabb tanulság az egészből az lehet, hogy nincsen egyetlen edzéstípus, ami mindenkinek megfelel. Épp ellenkezőleg. Rengeteg módja van a sportolásnak, és mindenkinek meg kell találnia a számára optimálisat, amit örömmel, hosszútávon képes végezni. Attól, hogy manapság mindenki az edzőterembe jár, neked nem kell feltétlenül beállnod a sorba, ha már a súlyok láttán is kiver a víz. Próbálj ki valamit, ami szimpatikusabbnak tűnik, aztán fejlődj és élvezd!

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.