Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A filmsztárok nap nap után a vörös szőnyegen vonulva pózolnak, a divattervezők luxusjachtjaikon múlatják az idejüket és a wannabe famous kísérők mindent megtesznek, hogy valamelyik zártkörű party vendéglistájára felkerüljenek. De Cannes többet tud ennél, az egyszeri turistával is képes elhitetni, hogy a riviéra csillagai csak érte ragyognak. Ha megnyerted a lottó ötöst és arra jársz, a bennfentesek szerint ezeket kell kipróbálnod!

Tudd, hová vigyen a taxi


Áhh, eleve felejtsd el a taxit, hiszen a Côte d'Azur életérzés másról szól. A Platinum Renttől pédául bérelhetsz egy Lamborghinit vagy Ferrarit, de egy komolyabb Rolls Royce Ghostot is lefoglahatsz, ha időben odatelefonálsz. Az Insidehook Cannes guide-ja szerint homárt ebédelni a nemrég Michelin csillaggal jutalmazott SeaSens-ben érdemes, és itt áldozhatsz Jérôme De Oliveira cukrászvilágbajnok remekeire is. Mindezt az ötödik emeleten, így az egész város és a kikötő is a lábaid előtt hever. Szombat estére a Casino Croisette a megfelelő döntés, hogy miután a zsetonokkal ráhangolódtál a játékra, izgalmasabb pályára lépj a Gotha Clubban.

Rendelj magabiztosan, mint James Bond


A 007-es kedvenc martini koktélja a férfiasság szimbóluma lehetne, mégis egy hölgy adott neki új életet. Az örök klasszikust a nemzetközi mixervilágban a vodka first ladyjeként emlegetett Claire Smith (a jó csaj a fenti képen) tökéletesíti, mindig egy újabb és újabb merész ötlettel kombinálva a hozzávalókat. A főszereplő minden esetben a vodka, top bárokban leggyakrabban a Belvedere luxusmárka, ami lengyel tradícióival és legfrissebb 2014-es International Spirits Challenge aranyérmével győzi meg a koktélmestereket. A másik hagyományos hozzávaló a Lillet, ez bordeaux-i fehérborokból és citruslikőrökből áll. Ha egy klasszikusra vágysz, ezen kívül csak egy grapefruit díszítés kerül a poharadba.

A vodka martini mai változatában Claire Smith eljátszik olyan hozzávalókkal is, mint a scotch vagy épp a tabasco. A Belvedere Bloody Mary Martiniba utóbbiból kerül egy csepp a sherry és az olajbogyót helyettesítő koktélparadicsom mellé. Állítólag a Charly's Barban, ahol egy beltéri vízesés mellett lazulhatsz, elég jól készítik ezeket az újhullámos koktélokat. És ott a La Chunga is, a színészek és akadémikusok kedvenc helye, vagyis a legjobb hely, ha értekezni is akarsz a koktéltudományodról.

Pihenj Clooney módra


Másnaposságra több opciós is van. Ötcsillagos lokáció a La Croisette-en, art deco, luxus, a legnagyobb privát strand, amit Cannes-ban találhatsz és a város egyetlen két Michelin-csillagos konyhája – ezért érdemes a Hotel Martinezt választani a pihenéshez. Vagy ha máris visszapattannál a volán mögé, akkor irány Nizza, a Colline du Chateau park. Az egykori citadella, amit XIV. Lajos rombolt le, ma egy zöld oázis, ahonnan a magasból csodálhatod az öblöt, Nizza óvárosát és kikötőjét, vagy relaxálhatsz a vízesés hangjára.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.