Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Hajózni kell! – tartja az ősi latin mondás, mi pedig egyetértünk velük. Következzen öt izgalmas hajóút a Karib-tengertől Afrika legdélibb csücskén át az Északi-sarkig! Vitorlát fel, tengerészek!

Barangolás mediterrán vidékeken – MSC Splendida

Genovából indul és hét napon keresztül a Földközi-tenger különböző pontjain tűnik fel az MSC Splendida. A részvételi díjban a következő szolgáltatásokat találhatjuk: elhelyezést kétágyas kabinban a kiválasztott kabinkategóriában, teljes ellátást (italfogyasztás nélkül), a legtöbb fedélzeti létesítmény és közös utastér használatát, a közös rendezvényeket és szórakoztató programokat, a csomaghordást ki- és beszálláskor, idegen nyelvű asszisztenciát.

Mindebből láthatjuk, hogy az odajutás például nincs benne az árban, ezeket a hasonló utaknál nem szokták belefoglalni. Egészen konkrétan olyan városokban köt ki a hajó, mint Civitavecchia, Marseille, Barcelona, Tunisz, Palermo és természetesen a bázisnak számító Genova. Egy hét alatt tehát négy országot érint a vizes túra, ami igazán remek ajánlat, a tengeren töltött időt pedig a Splendida öt medencéje, fitneszterme, bárjai és programjai segítenek élvezetesen eltölteni. További részletek itt.

Hosszúhétvégés kanyar – MSC Orchestra

Akiknek kevesebb a szabadidejük, vagy nem rendelkeznek olyan mennyiségű tengerészgénnel a DNS-láncukban, ami garantálná, hogy akár egy hétig is élvezhetnek egy hajós kirándulást, azoknak remek választás lehet a mindössze háromnapos, két éjszakát magában foglaló nyugat-mediterrán utazás.

A kaland október 21-én indul Livornóból, majd Toulon érintésével Genovában ér véget. A legalacsonyabb ár 37 854 forint, de külső vagy balkonos kabin is bérelhető, nem is beszélve a lakosztályról. A 2007-ben épített MSC Orchestrán sem lehet unatkozni, van törökfürdő, futópálya, kínai étterem, kaszinó, diszkó, színház, dzsungel-játszópark. További részletek itt.

Helló, Afrika! – MSC Opera

Egy ekkora túra Kolumbusznak is dicséretére vált volna! A kiindulópont Velence, a végcél pedig az afrikai kontinens legdélibb pontja, Fokváros! Az út hossza 19 éjszaka, közben olyan pihenőpontokkal, mint Valletta, Palma de Mallorca, Casabalanca, Agadir és Dakar. Ez az út leginkább hardcore tengerjáróknak való, a közepén ugyanis van hat olyan nap, amikor egy darab szárazföld nem kerül az utazó szeme elé.

Az MSC Operán található golf gyakorlópálya, fitnesz és szauna, kocogópálya, két medence, két Whirlpool, számítógépes játékterem, internetcafé, két étterem, pizzéria, grill, színházterem, diszkó, kaszinó és gyermekklub. A november elsején induló út ára fejenként 288 ezer forint, ami egyben elég húzósnak hangzik, de ne felejtsük el, hogy ez egy közel három hetes, fél világot átszelő tengeri túra. További részletek itt.

Karib-tengeri lazulás – AIDAaura

Két hét a Karib-tengeren nem akármilyen buli, főleg úgy, hogy a kaland New Yorkban kezdődik! Az útvonal már önmagában nagyon csábítóan hangzik: Florida, Miami, Nassau, Jamaika, Dominikai Köztársaság. A karibi utak árai meglehetősen borsosak (plusz még New Yorkba is el kell repülni), ennek ellenére nagyon népszerű opcióról beszélünk, bizonyos utakra már be is telt a létszám néhány hazai utazási irodánál.

Jó hír, hogy az árban a főétkezések fogyasztásakor az italok ára is benne foglaltatik, vagyis a szervezők már ezzel is elősegítik a mámoros hangulatot. A 16 nap alatt 14 alkalommal köt ki a hajó különböző karibi kikötőhelyeken, vagyis sok idő nem is marad kipróbálni a hajó nyújtotta opciókat, pedig az AIDAlunán is megtalálhatók a szokásos lehetőségek, a fitneszteremtől a bárokig. További részletek itt.

Zúzd a jeget! – 50 Éves Győzelmi Évforduló

Nincs mese, ez a kedvencünk! Atomjégtörővel felzúzni az Északi-sarkra olyasmi, ami mellett minden egyéb tengeri utazás unalmasnak tűnik. Igazából nem is egy hajós utazás, hanem egy expedíció tagjai lehetünk, legalábbis az út részletei erre engednek következtetni. Először is ott a hajó neve: 50 Éves Győzelmi Évforduló. A klasszikus úszó turistaközpontokat nem így szokás elnevezni, ez már cikkünkből is látszódik, de ez Oroszország. Itt nincsen koktélbár, fitneszterem, minigolfpálya, de betanítják a legalapvetőbb biztonsági alapokat, és megmutatják az atomhajó motorházát. Indulás Murmanszkból (már most jövő nyárra toboroznak), majd jégtáblatörő utazás az Északi-sark felé. Itt maga az út a lényeg, de ígérnek jégtáblán grillezést, bátrak csobbanhatnak egyet a jeges vízben. Az egyetlen probléma ezzel az úttal az ár, ugyanis a kéthetes túra fejenként közel hatmillió forintba kerül. Pedig menni kéne, amíg van jég. További részletek itt.

Szárazföldi patkányoknak is vannak ajánlataink! Egyik jobb, mint a másik!

(Fotók: quarkexpeditions.com)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.