Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Amennyiben az első kategóriába tartozol, abban az esetben gratulálunk, nagyon ügyes vagy, ám ha néha neked is meggyűlik a bajod az ismerkedéssel és feloldódással, akkor ezek a tippek hátha segítenek egy kicsit. A Bright Side által összegyűjtött jó tanácsokkal remélhetőleg a következő (karácsonyi vagy szilveszteri) partin már tarolni fogsz.

1. Legyen valami a kezedben!

Tulajdonképpen a stresszlabda is valami hasonló okból létezik, segíthet ha van valami a kezedben, "amibe kapaszkodhatsz". Lehet az akár egy ital, egy kisebb tányér vagy akár a tárcád is.

2. Gondolj ki néhány témát előre!

Segíthet, ha egy barátságos és őszinte üdvözlést követően egyből elő tudsz állni valami aktuális témával. Akár az is jó lehet, hogy honnan ismeritek a házigazdát, esetleg a munkád vagy bármiféle közös érdeklődési kör.

3. Ha beüt a kínos csend, térj rá az aktualitásokra!

Jó lehet például egy szórakoztató videó, amit nemrégiben láttál a Playeren neten vagy egy furcsa sztori amibe belefutottál a Facebookon.

4. Ha lehet, vigyél magaddal legalább egy jó ismerőst!

Nyilván nem lehetséges, hogy minden partin ott legyen melletted a legjobb haverod is, ám azért törekedni lehet rá, hogy legalább egy-két ember ott legyen, akit már régebb óta ismersz.

5. Ha nincs ott haver, helyezkedj közel a piás asztalhoz!

Ezzel csak jól járhatsz, hiszen egyrészt könnyebben tudsz bepiálni, ami ugye már eleve lazítani fog rajtad és oldja a hangulatod, másrészt mindig lehet valami a kezedben (1. pont), harmadrészt pedig nagy eséllyel sétálnak vagy állnak meg melletted az emberek, akiknek máris feldobhatsz egy aktuális/közös témát.

6. Próbáld kerülni a forró, ragacsos vagy morzsálódó ételeket!

Ha az idegességtől kissé remegő kézzel nyúlsz a szószos tál felé, abból bizony katasztrófa lehet. Hidd el, ha eltöröd a kristálypohárkészletet, a házigazda mosolya nem lesz őszinte irányodba. De ha nem is törsz el semmit, a maszatos száddal bármilyen jó témával állsz is elő, nem fogsz tudni új kapcsolatokat kialakítani...

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.