Most ezzel nem azt akarjuk sugallni, hogy nyugodtan dőlj hátra és hagyd, hogy bepálljon körülötted a levegő. Egyszerűen csak arról van szó, hogy nem feltétlenül kell betojni, ha harminc évesen még nem törtél fel, mint a gejzír. Kemény munka, kitartás és simán járhatsz még úgy, mint ez a tíz későn érő világsztár.

Sylvester Stallone

Sly karrierje a húszas éveiben még pont úgy nézett ki, mint egy különösen csúnya vonatszerencsétlenség. Soft pornókban szerepelt, csak hogy ki tudja fizetni a lakbért, de olyan is volt, hogy az utcán hajtotta álomra a fejét. Aztán harminc évesen bezárkózott egy csendes szobába és megírta a Rocky forgatókönyvét. Innen tudjátok a sztorit.

Harrison Ford

Ford a húszas évei végére feladta a színészmesterséget, mert annyit nem tudott vele összeszedni, hogy enni adhasson a feleségének és két kislányának. Ekkor tanulta ki az asztalos mesterséget, hogy aztán mégis szerepet kapjon George Lucas Amerikai graffiti-jében, majd 35 évesen megkaphassa Han Solo szerepét. Nem baj, azért a gyaluval is jól bánik.

Jon Hamm

Mindannyiunk kedvenc Don Drapere egészen 36 éves koráig azon hollywoodi színészek táborát erősítette, akik örök névtelenségre kárhoztatva tünedeztek el a süllyesztőben. Szegény minden szart elvállalt, csak hogy ne lakoltassák ki, aztán beütött "A" szerep a Mad Men legkúlabb arcának személyében, melynek köszönhetően ma már válogathat a szerepek között.

Ricky Gervais

A húszas éveiben kicsit muzsikált, aztán egészen negyven éves koráig napjaink egyik leghíresebb brit komikusa alig volt több, mint egy rakás szerencsétlenség. Aztán jött a The Office, azóta pedig megállíthatatlan.

Alan Rickman

Tudod, miért nem emlékszel a fiatal Alan Rickmanre? Azért, mert a fiatal Alan Rickman még csak annyira volt ismert világszinten, mint nálunk egy vidéki művelődési ház ruhatárosa. Rickman 42 volt, amikor nála landolt a Die Hard ikonikus főgonoszának a szerepe. Hans Gruber aztán jött, látott, a film pedig - nem csak neki köszönhetően - világsiker lett.

Stan Lee

Lehet, hogy mára már ő a világsikerű képregényeket és szuperhősös mozikat jegyző Marvel meghatározó alakja, és nélküle egyszerűen nem lehet pizsamában rohangáló szuperemberekről filmet forgatni, de 43 éves koráig egy nyamvadt kis zseblámpányi reflektorfényben sem volt része. Már az elején szóltunk: kemény munka és kitartás. Stan Lee az élő példa, hogy a recept működik.

Leonard Cohen

Arra pedig maga Leonard Cohen az élő példa, hogy semmi tragédia nem történt veled, amikor az első bandáddal nem tudtál betörni a zenebizniszbe. Ő ugyanis bőven a harmincadik születésnapja után lett világsztár.

Andrea Bocelli

Andrea hat éves kora óta foglalkozik zenével. Akkor tanult meg zongorázni, majd kitanulta a furulyát, szaxofont, trombitát, hárfát, gitárt, dobokat, végül - biztos ami biztos - énekelni is megtanult. Annak ellenére, hogy láthatóan nem egy lusta ember, egészen 34 éves koráig kellett várnia a nagy áttörésre, amikor az olasz sztár, Zucchero kiválaszotta őt egyik tenorjának. Innen aztán nem volt megállás.

Brendan Gleeson

Brendan 34 évesen határozta el, hogy színészkedni fog, előtte ír és angol nyelvet tanított. Kezdetben csak kisebb szerepekben tűnt fel, aztán jött a Rettenthetetlen, mostanra pedig ő az egyik legfelismerhetőbb brit színész.

Samuel L. Jackson

Őt valósznűleg nem kell bemutatni, de azt az infót már biztos hálásan fogadod, hogy Jackson 41 éves koráig szinte radar alatt lavírozott. Őt speciel Spike Lee rángatta ki a mocsárból, amikor szerepet adott neki a Szemet szemért című jointjában. Azóta ő Hollywood legnagyobb badass motherfuckerje.

És ezt olvastad már?
Nem tudjuk eldönteni, hogy ez a lány vízitündér vagy nimfa