Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Állítólag a szörfösöket nem zavarják.

Messze nem a cápa a legveszélyesebb élőlény, de azért nem lógatnánk be a lábszárunkat elé, és megértjük, ha az emberek figyelemmel követik a róluk szóló híreket.

A Long Beach-i Cápalabornak San Luis Obispótól San Diegóig százhúsz víz alatti észlelőállomása van a kaliforniai partok mentén. Vasárnap közölték, hogy kutatóik

Chris Lowe, a labor igazgatója elmondta, hogy ősszel a cápák általában délre úsznak, mert a dél-kaliforniai vizek kezdenek lehűlni, ezért a kutatókat meglepte, hogy még mindig ennyi cápa úszik a környéken. A világ cápapopulációjáról júliusban megjelent átfogó tanulmány szerzői négy évet töltöttek 15 ezer órányi felvétel készítésével. Megállapították, hogy a világ szinte minden táján csökken a cápák száma a túlhalászat és a klímaváltozás miatt, kivéve Kalifornia vizeiben, ahol egyre több él belőlük.

A CBS arról is beszámolt, hogy a cápák ennek ellenére sem zavarják a szörfösöket, a Long Beach-i Cápalabor víz alatti megfigyelőállomásai ugyanis időben figyelmeztetik a vízi mentőket, akik szólhatnak a strandolóknak, hogy ragadozó közelít.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: CBS News, MTI)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.