Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ötszáz nőt és ugyanennyi férfit kérdeztek meg, hogyan látják a tökéletes testet mindkét nemnél. Elég durva, ki és mihez akar azonosulni és mit tart idolnak.

A felmérést a Bluebella.com nevű fehérneműcég készítette és azt kérte a résztvevőktől, hogy hírességek attribútumai (haj, arc, mell, has, csípő, láb) válasszák ki a szerintük tökéletes testre jellemzőket. Szóval a vágyak tárgya a kutatás alapján a következő.

Nők, majd férfiak szerint a tökéletes női test:

Nők, majd férfiak szerint a tökéletes férfi test:

Tehát elég nagy eltérés van a fejekben, hogy mi számít formásnak: míg női szemmel a formás nő egy gazella alkatú, Keira Knightley/Emma Watson keverék, addig a férfiak a fognivalót szeretik: a telt hírességekből tették össze az egyszerre lapos hasú és karcsú, de mégis széles combú és nagyobb mellű tökéletes testet. Férfiban pedig szintén baromira eltér a mutató: a nők szemében a Havas Jon/David Beckham típusú, szálasan izmos, bodorhajú férfiakból keverték a férfiideált, míg a pasik szemében jóval kigyúrtabb, borotváltabb és maszkulinabbnak számító test a nyerő.

Elég elgondolkodtató eltérések, azt kell mondjuk: talán picit kevesebbet kéne a fogyókúrán pánikolniuk a nőknek, míg a férfiaknak nem kéne ennyit a test(túl)építésen rugózniuk.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.