Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha szerencséd van, akkor már az első randin is együtt rezegsz a csajjal, mint egy mesteri gitár riff hosszan kitartott vége. Ha viszont nem mennek jól a dolgok, akkor jön az időjárás, a kedvenc szín és a kínos hümmögések. Ezt nem akarhatod. Itt van öt tuti tipp, amivel nem lőhetsz mellé. Nem mi mondjuk, a tudomány.

Beszélj az utazásról!

A pszichológus Richard Wiseman egyik tanulmánya szerint körülbelül 10%-kal nagyobb esélyed van egy második randira, ha filmek helyett utazásról beszélgetsz. Persze, érdekes lehet értekezni a film noir újkori reneszánszáról is, de ne csodálkozz, ha a kellemes borozgatás végén a homlokodra kerül az unalmas okostojás matrica. Ezzel szemben, ha arról megy a diskurzus, hol jártál eddig vagy hova szeretnél még eljutni, sokkal izgalmasabbnak és vonzóbbnak fogsz tűnni a másik szemében.

Érts egyet, de légy aktív!

A lényeg, hogy az első randin ne helyezkedj túlzottan szembe a partnereddel! Ha feldobtad a témád, hagyd, hogy ő fejtse ki a véleményét először, figyelj rá, ha befejezte a mondandóját, reagálj, majd azonnal dobd vissza a labdát az ő térfelére! A társalgás így tökéletesen folyamatos lesz, a lány pedig le lesz nyűgözve, milyen érdekes és figyelmes vagy.

Mondd el egy titkodat!

Egy másik pszichológus, Arthur Aron szerint csak egy módja van annak, hogy két idegen azonnal kötődést érezzen egymás iránt: az egyiküknek (optimális esetben mindkettőjüknek) el kell mondania egy titkot magáról. Ezzel a trükkel állítólag egy óra alatt olyan erős kapcsolatot lehet építeni, melyhez minden más esetben akár több hónapos udvarlásra lenne szükség. Ezt a tételt még egy kísérlettel is bebizonyította; az alanyoknak 45 perces randikon kellett részt venniük, melyen a másik fél megosztott velük egy nagyon személyes információt. A résztvevők 30%-a azt mondta, hogy a partnert olyan közel érezték magukhoz a találka végére, mint a legjobb barátjukat. Ez azért elég meggyőző, nem?

Unalmas témák helyett nyugodtan menj rázósabb terepre!

Ez egy kicsit ellentmond a második tanácsnak, viszont hatékonyságban tutira veri az összes többit. Ha nem a szokásos unalmas randitémákat erőlteted, helyette rendre előjössz valamilyen releváns kérdéssel - mondjuk felveted, mennyi kapcsolata volt eddig a partnerednek vagy milyen volt az előző szakítása -, azt a benyomást kelted, hogy tényleg érdeklődsz utána, ráadásul valóban lényeges dolgokat tudhatsz meg róla. A biztonsági játékot viszonylag hosszú ideig fent lehet tartani, de azt igazán egyik fél sem élvezi és úgy nem is tud meg semmit a másikról.

Egy kérdés, ami mindent visz

Ha tutira akarsz menni, akkor csak egy kérdést kell feltenned a partnerednek, ez pedig nem más, mint: Szereted a sör ízét? Az OkCupid nevű online randizós oldal felmérése szerint ugyanis teljesen mindegy, hogy nőről vagy férfiról beszélünk, ha szereti a sört, akkor 60% esélye van annak, hogy már az első randin ágyba bújik a partnerével. A többi ital kedvelőinél ez az arány lényegesen alacsonyabb. Tessék, még egy ok, hogy sört rendelj a csajnak bor helyett.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.