Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az online világban még azt is meg lehet oldani, hogy pár órára figyeljen valaki a gyerekünkre, amíg mi valami mással foglalkozunk.

Elképesztő találékonysággal dolgozza ki a leghétköznapibb dolgok online alternatíváját az emberiség ezekben a hetekben. Még olyasmikkel kapcsolatban is felmerül, hogy esetleg távmunkában is el lehet végezni, amiről sosem gondoltuk volna. Mint például a gyerekfelvigyázás, szép magyar szóval: bébiszittelés.

Egyelőre magyar nyelvű szolgáltatóról nem tudunk, de a 2001 óta működő amerikai Sittercity kényszer szülte friss ötlete bizonyára hamarosan nálunk is felbukkan. A Sittercity eddig hús-vér bébiszittereket közvetített ki hús-vér gyerekek mellé, most viszont olyan dadusokat köt össze a kisgyerekes családokkal, akik megpróbálják online lekötni a kicsiket, amíg a nagyok dolgoznak.

Nem kell ehhez semmi, csak egy számítógép, tablet vagy mobil, amin elfut a Skype, Zoom, Facetime vagy Hangouts és amit oda lehet nyomni a gyerek kezébe. Innentől az ifjúsággal online videokapcsolatban lévő profi gondoskodik arról, hogy a gyerekek ne céltalanul botorkáljanak az internet helyenként elég veszélyes világában és ne ragadjanak be egész napra valami egyszerű, hülye játékba, hanem egy felnőtt úgy-ahogy élő személyes jelenléte mellett foglalkozzanak érdekes, hasznos dolgokkal, amíg a szülők mást csinálnak.

Persze ez nem helyettesítheti azokat a kalandokat, amelyeket egy valódi Mary Poppins-szal élhetnének át a gyerekek, ezt készséggel elismerik a szolgáltatás szervezői is. De hát ezek most ilyen idők, a virtuális pótlékok hetei, a gyerekek számára is.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.