Neked is hiányzik, hogy beülhess valahová beszélgetni, kikapcsolódni? Persze, egy karton sört vagy néhány üveg bort bármikor megvehetsz, de a pubos életérzéshez a kocsmajátékok is hozzátartoznak. A Vaterán annak jártunk utána, hogy lehet-e bagóért saját flipperünk, biliárdasztalunk, vagy legalább egy otthoni csocsónk.

Nyilvánvaló, hogy egy vadonatúj flipperért vagy egy komplett biliárdasztalért egy kisebb vagyont kell kifizetni, ezért ezúttal a Vaterán néztünk utána, hogy mennyiért lehet kocsmasport- eszközöket használtan, vagy akciós áron beszerezni - az online piactéren ugyanis külön kategóriába sorolják az ilyen típusú játékokat.

Darts

Szeretnél olyan profi lenni, mint Michael van Gerwen, a világ egyik legjobb dartsversenyzője? A Vaterán már 10-15 ezer forint körüli összegért vehetsz a kocsmából jól ismert elektronikus dartstáblát.  Kicsivel több pénzért - 35 ezer forintért - már olyan vadonatúj dartsgéped is lehet, amely Bluetoothon keresztül telefonhoz, tablethez is tud kapcsolódni.

Ennek az az előnye, hogy nem szükséges kockás papíron vezetni a házi bajnokság eredményeit, az elért pontszámok nem fognak elkallódni. A darts ideális otthoni kocsmajáték lehet, hiszen nem igényel sok helyet, viszont kulcsfontosságú, hogy legyen hová felakasztani. A dartstáblákat itt tudod böngészni a Vaterán.

Csocsó

Jóval több helyre van szükség a lakásban egy saját csocsó birtoklásához, bár néhány ezer forintért kompakt, asztalra helyezhető kivitelű csocsóasztalokat is találtunk a Vaterán. Elég komoly választék van egyébként a két élvonalbeli gyártó, a német Tuniro és Carromco gyártók professzionális csocsóasztalaiból is. Ezek a gépek prémium minőségű, időtálló kivitelben készülnek, így a 150-180 ezres árukért cserébe hosszú évekre tervezhet velük a leendő tulajdonos. 110 ezer forintért egy érdekes, összecsukható kivitelű csocsóasztalt is találtunk az oldalon, amelyet használat után függőleges pozícióba állítva a fal mellett lehet tárolni, így jóval kevesebb helyet foglal a szobában.

Természetesen csocsóból is létezik már okos verzió, amelyben az eredményjelző helyére tabletet vagy okostelefont lehet elhelyezni. Vásárlás előtt érdemes tekintetbe venni, hogy egy profi csocsóasztal még az otthoni verzióban is legalább 50-100 kilogrammos, így a szállítási költségei egy bútor szállításához hasonlóak lehetnek.

Léghoki

Bár az első léghoki-asztalt már a hatvanas években megépítették egy biliárdasztalokat gyártó amerikai cég fejlesztői, Magyarországon a nyolcvanas-kilencvenes években találkozhattunk vele főként az üdülőhelyek közelében működő szórakozóhelyeken. A villámgyors reflexeket igénylő léghoki otthonra is jó mulatság, az egyszerűbb, asztalra helyezhető változatát pedig újonnan 15 ezer forint körüli összegért szerezhetjük be a Vaterán.

Egy komolyabb, valódi légbefúvásos, tehát a kocsmai léghokival teljesen azonos élményt nyújtó asztalt 75-80 ezer forint körüli összegért találtuk a Vaterán, de ennyiért teljesen új játékot lehet hazavinni. A csocsóasztalhoz hasonlóan az air hockey-ból is létezik vertikálisan összecsukható, könnyebben tárolható változat, és mivel itt a játéktéren kívül csupán két ütő és egy korong kap helyet, a játékasztal tömege is jóval kisebb, jellemzően 30-40 kilogramm.

Biliárd

Elsőre azt gondolhatnánk, hogy az otthoni biliárdozás legfeljebb a több szintes családi házak tulajdonosainak kiváltsága, de ha nem ragaszkodunk a standard asztalméretekhez, és kisebb kivitellel is megelégszünk, akár lakásban is lehet saját biliárdasztalunk. A Vaterán már 35 ezer forint körüli árért találtunk saját lábon álló, de kompakt méretű (122x61 centiméteres), egyéb vonatkozásban rendes pool biliárdasztalt a hozzá passzoló méretű felszereléssel. Néhány ezer forintos áron egyébként dákók, golyókészletek és egyéb kiegészítők is elérhetők.

Ha mégis egy nagyméretű (184x108 centiméteres) asztal beszerzése a cél, 130-150 ezer forint körüli árért már vadonatúj biliárdasztalokat is kínálnak a Vaterán, a jellemzően 80-100 kilós termékek szállítására érdemes további 18 ezer forintos költséggel kalkulálni.


Flipper

Bár e sorok írásakor csupán egyetlen teljes, működő flippergépet kínáltak eladásra a Vaterán, érdemes gyakran visszatérni és szétnézni a piactéren, mert időről-időre aukcióra bocsátanak egy-egy érdekes darabot. Az általunk fellelt gép egy 1986-os gyártású olasz “Blackbelt” flipper, amely viszonylag ritkának számít a külföldi adatbázisok szerint - így nem meglepő a  250 ezer forintos kikiáltási ára.

(Forrás: IPDB)

Bár a napjainkban gyártott flipperek sem olcsók, a hetvenes-nyolcvanas-kilencvenes években gyártott, működőképes példányok értéke azért is nagy, mert ezek bonyolult elektromechanikus berendezések, javításuk komoly szakértelmet igényel. Egy helyreállított, csillogó-villogó flippergép azonban nem csak az otthoni kocsmasportolás céljait szolgálhatja, hanem egyenesen a lakás dísze lehet!

A cikk létrejöttét támogatta a Vatera.

(címlap fotó: unsplash)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.