Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha valami igazán kísérteties helyet keresel Halloweenre, akkor segítünk. Mert ennél a kastélynál keresve sem találsz hátborzongatóbbat.

Airbnb bejelentette, hogy a Romániában található Bran kastély - más néven a "Drakula kastély" - , egyetlen éjszakára, október 31-ére felkerül a kínálatba. Ez egyet jelent azzal, hogy két bátor és/vagy totálisan benyugtatózott embernek lehetősége lesz, hogy az erdélyi középkori várban aludjon.

Bram Stoker, a 19. századi klasszikus szerzője állítólag a Bran kastély alapján alkotta meg horrorjának helyszínét - bár csak olvasott róla, valójában soha nem látogatott el Romániába.

A vendégek házigazdája Dacre Stoker lesz, az ír szerző  dédunokaöccse, aki az Airbnb szerint elismert vámpírszakértő és szenvedélyes szószólója dédnagybátyja regényének.

A különleges éjszakáért nem kell horror árat fizetni (ha-ha), a globális szállásközvetítő inkább egy versenyt hirdetett: a jelentkezőknek írniuk kell egy rövid bekezdést arról, hogy mit mondanának, ha Drakula gróf szembe jönne velük.

A nyertesek meghívást kapnak, hogy újraírják Stoker főhősének, Jonathan Harkernek történetét. Miután lovaskocsival megérkeznek a helyszínre, elfogyasztják a vérben gazdag vacsorát, lefeküdhetnek majd aludni a bársonnyal díszített Drakula luxuskoporsókba. A győzteseknek egy sor szabályt be kell tartaniuk: tilos nekik minden fokhagymás ételt enni, ezüst ékszerekek és szent szimbólumokat hozni vagy viselni.

A végére még egy jó tanács: ajtókat bezárni, függönyt elhúzni, és semmi tükrös szelfi. A gróf UTÁLJA a szelfiket!

És ki akarna a gróffal ujjat húzni...

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.