Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

És persze férfiak is. Csak nők valószínűleg többen.

Az Atlantic magazin foglalkozott egy friss cikkében azzal a jelenséggel, amikor egyesek csak azért mennek el egy randira, hogy ingyen vacsorázzanak. megszólaltatták Magali Trejo-Martinezt, egy 22 éves lányt, aki rendszeresen megy el randevúkra, csak, hogy ehessen.

Trejo elmondta, hogy ha csak a vacsora miatt megy el egy randira, akkor sosem érzi csalódottnak magát, mert a hangsúly az ételen van, nem a partneren.

Azt viszont hozzátette, hogy biszexuálisként lányokkal is szokott randevúzni, és ha ő hív el valakit randira, akkor ő az, aki fizet.

Az Atlantic szerint férfiak is művelik ezt a sportot, és találtak is egy meleg férfit, a 26 éves Esteban Rosast, aki elmondta, akkor is megy vacsorás randira, ha az illető nem tűnik túl ígéretesnek.

Vannak extrém esetek is, például az a 45 éves Los Angeles-i férfi, aki elhívott nőket, randizni, de amikor fizetni kellett volna, lelépett az étteremből. Végül elkapták, és 120 napra elzárták.

A Social Psychological and Personality Science folyóirat nemrégiben közölt egy tanulmányt, amit ezer nő részvételével végeztek. A szám nem kicsi, de mint a közvéleménykutatások általában, nem tekinthető reprezentatívnak az egész társadalomra nézve. Azért érdekes dolgok derültek ki belőle.

Például az, hogy a megkérdezett nők negyede vállalt már be randit az ingyen ebéd/vacsora reményében olyan férfival, aki nem tetszett neki.

A többség nem arra használta a randizást, hogy megtömje a hasát, és ők taszítónak is találták a jelenséget. Azok, akik viszont már csináltak ilyet, azt mondták, hogy nem is egyszer, hanem legalább ötször vállaltak be randit élelemért. A negyedük pedig azt mondta, hogy „rendszeresen” vagy „nagyon rendszeresen” csinálja ezt.

Vagyis: valószínűleg vannak emberek, akik szinte csak azért vállalnak be egy randit, hogy az illető meghívja őket egy vacsorára.

A tanulmány azt is kiderítette, hogy akik ezt a kissé visszataszító szokást művelik, azok általában hagyományosabban gondolkodnak a nemi szerepekről.

A heteroszexuális alanyok többsége úgy véli, hogy az első randin a férfinak illik fizetni. Ezzel kapcsolatban nem érheti komoly kritika őket, azonban ez sem elegendő ok, hogy egyesek elmenjenek randizni valakivel, akiről tudják, hogy kapcsolat szempontjából teljesen érdektelen számukra.

Te mit gondolsz?

(A fotók illusztrációk)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.