A Béterv lakásétterem gasztróirodalmi estjén Rejtő Jenő művei által inspirált ételsorral rukkolnak elő. Ne tegyél úgy, mintha nem tudnád, ki az a Nagy Levin!
Mindenki tudja, ki az a Nagy Levin, persze csak akkor, ha olvasta a zseniális Rejtő Jenő idevágó műveit. A Bétervben ismerik, ugyanis gasztroirodalmi estjeik következő, január 23-i témája éppen P. Howard és a Nagy Levin névre hallgat. Megkérdeztük az est séfjét, Bíró Botondot, hogy miről is van pontosan szó.
– A finom ételek nemcsak minket, hétköznapi embereket foglalkoztatnak, hanem számos a világ- és magyar irodalomban jelentős szerzőit is. A Béterv lakáséterem új gasztroirodalmi sorozata nagy irodalmi alakok kedvenc ételeit mutatja be. Először a fogás kerűl terítékre, majd beszélgetés, anekdotázgatás következik a szerzőről és az adott ételhez fűződő viszonyáról. Hogyan és miért „részeges” a Tersánszky-féle nyúl? Vagy Hrabal és a sörgulyás. Ebbe nyerünk betekintést Cserna-Szabó András és egy meghívott vendég segítségével.
Az ételekért a Béterv lakásétterem parfümséfje a felelős, de mindhárom szereplő kötényt köt, fakanalat ragad, és közösen készítik el a vacsorát a vendégek számára. A három fogást egy pohár bor kíséri, valamint egy irodalmi folyóirattal is gazdagabbak lesznek a vendégek. Az esemény kötetlen beszélgetéssel végződik, amit akár az állandó borlapról kínált borok társaságában is megtehetünk.
Legutóbb egy nagy illatvacsorát toltunk itt, szerintünk ez is rendben lesz. Részletek itt.