A tizenkét órán át sütött disznóhús esete a Varieté Bisztróban
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egy hely, amelynek nevét Budapest hamburgertérképére öles betűkkel illene felvésni. De vajon tudta-e bárki, hogy a Veres Pálné utca Európa és Amerika határán helyezkedik el?

Kiugró reklámhomlokzatot, cégért ne  keressünk, vizslassuk viszont figyelmesen a mellettünk elvonuló házfalakat, és ha két üvegtábla mögül eleven zöld és narancssárga színeket (na meg egy szolidan színváltós, világító táblán az aktuális ajánlatokat) látunk kibontakozni, akkor járunk jó helyen. A Varieté Bisztró & Bár magát Tex-Mex stílusú evőhelyként határozza meg, ennél is pontosabban “egy fiatal, félig-meddig családi csapat próbál mindent megtenni azért, hogy más reflektorfényben világítsa meg az amerikai és mexikói finomságokat.”

Tenyérdörzsölve érkeztünk meózni, hogy a próbálkozást sikerült-e átültetni a gyakorlatba. Főleg, hogy a hely németesen makulátlan vonalvezetésű, konyhaszagot mellőző (azt ugyanis az alagsorba telepítették) aurájához inkább tudnánk elképzelni egy egyedi teákkal kísért bagelezőt, de sebaj, végül is miért kéne mindenben a jenkiket kopizni, hát nem? Európaiak vagyunk, hát nem? A környezet végtére is szimpatikus, a lényeg, hogy a táplálék süssön, ha már a Nap mostanában nem annyira hajlandó.

Eleve, felragyogtunk mi nélküle is, amikor megláttuk az étlapon a pulled pork szendvics nevét, melynek kvintesszenciája a hosszasan, egy zen szerzetes türelmével, tizenkét órán át sütött sertéshús – előtte egy speciális fűszerkeverékkel ugyanennyi ideig pácolják, te jó ég – , és ha hihetünk a helynek, akkor Magyarországon először náluk kapható.

Amikor megérkezett a burger – menüben kértük, annak is Philadelphia változatában, ami így krumplival együtt 1850 forintba fájt, és kosárkában hozták ki –, szinte éreztük, amint nyelvünk nanométernyi csápjai vigyázzba csapják magukat, majd kéjesen belesüppednek az apró szálakra bontható, szexisen omló-bomló húsba. A belepakolt zöldségek és a szósz is állta a próbát, bár utóbbiból egy leheletnyit löttyintettünk volna még a helyben sütött zsemlefelek közé.

Az már sajnos később esett csak le, hogy ámerikái kóla helyett Keserű Mézzel (ami sör) is öblíthettünk volna, de mindegy, mert ide visszatérni érdemes, főleg, hogy egy csomóféle egyéb hamburgert, quesadillát, burritót is árulnak, és akkor még az étlap olyan prózáiról nem is beszéltünk, hogy: “...majd karamellizált, szárított hagyma következik, mindezek belekerülnek egy házi kukoricadarás zsemlébe, megkoronázva sült fokhagymás majonézzel és fűszeres házi ketchuppal.” Aha, és ilyenből még amerikai mintára evőversenyt is készülnek szervezni, ahogy azt egy üresen éktelenkedő dicsőségfal-tábla is jelzi.

Vitán felül áll, hogy a főváros egyik legpazarabb minőséget hozó hamburgerezőjében voltunk, de éppen ezért muszáj felhívnunk a figyelmet, hogy hétköznap este és hétvégén mindenki éljen az asztalfoglalás találmányával (képeink csalnak, mert nem csúcsidőben teszteltünk), különben lehet, hogy minimum annyit kell malmoznia, mint a pulled pork szendvics halott hízója.

Varieté Bisztró & Bár, Bp. V. ker., Veres Pálné utca 22. 

Értékelés 5 pontból

Kiszolgálás: 5

Ár-érték: 5

Tovább a:
Többi étterem tesztjéhez, a Falni Budapest sorozatunk többi részéhez
Legfrissebb Player-cikkekhez
Rovat többi cikkéhez

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.