Vezess Bentley-t, utána igyál Macallan whiskyt a fenntartható jövőért! (Véletlenül se fordítva!)
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Fura társítás, mégsem ritkaság, hogy egy autós és egy italos cég összedolgozik. Örök klasszikus a műfajban az egykori Martini-Lancia páros, Vajon a Macallan-Bentley duó is azzá válik?

Ezt a párost most kivételesen nem a motorsport hozta össze, bár ott a leggyakoribb, hogy sörös, whiskys cégek szponzorálnak autós csapatokat. A Bentley és a Macallan együttműködését a karbonsemlegesség, a fenntarthatóság eszméje hívta életre.

A VW-csoport tulajdonában lévő brit luxusautó-márka és az egyik leghíresebb tradicionális skót whiskyfőzde egy autóbemutató kapcsán jelentette be, hogy akkor mostantól ők járnak. A Bentley Flying Spur konnektorról is tölthető hibridváltozatát ugyanis a Spey folyó partján lévő Macallan-birtokon mutatták be és itt beszélt közös céljaikról a két cég első embere.

Konnektorról tölthető Flying Spur és Bentayga, mint szolgálati autók a legendás whiskyfőzdénél. Mögöttük a Macallan-birtok hobbitbirodalma

Ezek a célok világosak: elérni a klímasemlegességet mind a luxusautó-gyártás és üzemeltetés, mind a whisky-lepárlás energiaigényes folyamatban.

A Bentley részéről ez a törekvés a márka első száz, meglehetősen benzinigényes és CO2-kibocsátásban aktív esztendőjét követő, ma még részleteiben eléggé sejtelmes Beyond 100 stratégia első tárgyiasulásaiban, a ma még csak konnektorról tölthető, de legalább már részben tisztán elektromosan használható Flying Spur luxuslimuzin és Bentayga szuperprémium formájában máris megmutatkozik.

Az 1824-ban alapított, tehát a Bentleynél 95 évvel idősebb Macallan (furcsa kapcsolat ez) a természetbe szervesen illeszkedő, a hobbitok Megyéjét idéző lepárlóüzemével is hirdeti zöld elkötelezettségét, de a cég 2030-ra teljesen karbonsemlegesen szeretné végezni az ipari, szállítási folyamatokat is. A Macallan járműflottája 2025-re már elektromos lesz. Ebben a flottában nagy valószínűséggel már tisztán elektromos Bentley-k is lehetnek majd, hiszen

Ráadásul olyan gyárban, amely reményeik szerint ekkor a világ első teljesen karbonsemleges luxusautó-manufaktúrája lesz.

Adrian Hallmark, a Bentley elnök-vezérigazgatója úgy gondolja: „Tanulhatunk egymástól az elkövetkező hónapokban, években, hiszen cégeink a maguk területén azonos étoszok szerint, a kiváló minőség iránti szenvedély, a művészi szintű, kézzel végzett munka tisztelete és immár az innovatív, mások számára is utat mutató fenntarthatóságra való törekvés szellemében működnek”. Igor Boyadjian, a Macallan vezérigazgatója pedig úgy gondolja, „A Macallan és a Bentley Motors egyaránt gazdag múlttal rendelkezik, közös értékeik között pedig ott a szakértelem, a mesteri szintű hozzáértés, a kreativitás és az innováció”.

A két cég közös, a bejelentést lezáró üzenete pedig természetesen nem más, mint hogy

vagyis fogyassza mindenki felelősséggel az alkoholos italokat és senki ne vezessen, ha már ivott!

Ez a Bentley még nem elektromos, de jó:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.