Bill Gatest letaszították a világ leggazdagabb emberének trónjáról és meglepő a trónfosztó
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Csöndben pakolgatta az elmúlt években az a gyakorlatilag névtelen multimilliárdos a vagyonkáját, aki idén lenyomta Gatest a trónról. Ismerd meg, ki az, aki 24 óra leforgása alatt négymilliárd dollárral növelte a vagyonát, így a Forbes szerint mától a leggazdagabb embernek számít e földön.

Az új Krőzus Amancio Ortega. Nem jut eszedbe semmi a nevéről, igaz? Pedig ő az az iparmágnás, aki a Zara ruhaláncot megalapította és az egész mögött áll. Így már azért ismerősebb, nem?

Ortega mellesleg szegény spanyol család sarja. '36-ban született, a spanyol polgárháború kellős közepébe, az asztalon nem minden nap volt étel. Mindenfelé tevékenykedett, amíg negyven éves korában elkapta az ihlet és megalapította a Zarát. A főként női, de férfi ruhákat is forgalmazó bolt először spanyolhonban volt elérhető, majd a szomszédos országokba terjeszkedett (Portugália, Franciaország, és London, Anglia). Mára az egész világon vannak boltjaik.

Vagyona jelen pillanatban, a Forbes real-time nyilvántartása szerint négymilliárd dollárral ugrott meg, így összesen 79,8 milliárd dollárt tudhat magáénak – ami olyan sok forint, hogy nem is tudjuk kimondani – olvasói segítségeket örömmel fogadunk!

Szóval trónfosztott lett az évek óta ott terpeszkedő Bill Gates. Bocs, Bill, de úgy fest most a divatvilág nyert. Ennyi.

 

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.