A világ összes országát bejárja a bloggerkedésből lett multimilliomos srác
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Johnny Ward Észak-Írországban nőtt fel, elég szegény családban úgy, hogy tizennyolc éves koráig csupán Franciaországban járt külföldön. Eldöntötte, hogy ő bizony 1) nem lesz szegény és 2) annyi országot akar felfedezni magának, amennyit csak tud. A szimpla utazóbloggerkedésből multimilliomossá lett srác története példamutató lehet mindannyiunk számára.

Ward érettségi után továbbtanult pénzügyi témában, majd mikor 2006-ban végzett az egyetemen, úgy gondolta, kivesz egy év szabit a félretett pénzéből és nyaralgat Amerikában. Az üres évből azután kettő lett, majd három, végül pedig teljesen egyértelművé vált számára, hogy ő nem akar kilenctől ötig ülni egy bankban.

Mivel hallott egy utazóbloggerről (Nomadic Matt), aki több ezer dollárt keres havonta a blogjával, ő is elindította a sajátját One Step 4 Ward néven. Az elején havi 85 dollár mogyorót keresett csak vele, de ügyeskedve mindez fél év alatt havi ötszáz dollárrá duzzadt és pár hónapra rá már havi ezer dollár ütötte a markát az utazásairól szóló élménybeszámolókért.

A bejövő pénzzel is nagyon ügyesen sáfárkodott: ahelyett, hogy elitta volna vagy ilyesmi, inkább más weboldalakat kezdett el megvásárolni és apránként összesen száz különböző online platformot vett meg a keresetéből. Ezek a weboldalak és a blogja annyit tejeltek neki, hogy megalapította saját digitális ügynökségét, a One Step 4 Ward Mediát – mindezt úgy, hogy közben folyamatosan járta a világot.

Ward per pillanat a 167. országnál tart, minden kontinensen járt eddig és még kábé huszonöt országot kell kipipálnia, hogy kimondhassa: bejárta a világ összes országát. Mellesleg járt már nálunk is: imádja a Balatont és azt írta Budapestről, hogy az egyetlen olyan európai fővárosnak tartja, ahol esetleg letelepedne, mert minden iszonyú cool és cheap és amazing. Ami azért nem rossz vélemény egy sráctól, aki 166 helyhez tud viszonyítani.

 

Az ír srác, aki imádja kitárni a karjait, jelenleg havi 30 ezer dollárt keres (ez több mint nyolcmillió forintnak felel meg – igen, mi sem csuktuk még be a szánkat) és az elmúlt három, csakis önfeledt utazással és online melózással töltött év alatt egymillió dollárt rakott félre. Csak utazásból. Meghajlunk a srác előtt, tényleg nincs lehetetlen.

(Képek + még több fotó a bámulatos helyekről: One Step 4 Ward Facebook)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.