Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha szíveden viseled Földanya sorsát, akkor a Tajvani Művészeti Egyetem három hallgatójának Polluted Water Popsicles nevű projektje nem lesz számodra különösebben szívderítő.

A diákok ugyanis körbejárták a szigetet és mintát vettek száz különböző vízforrásból, majd a mintákból nyalókákat csináltak. Ha csak egy gyors pillantást vetsz a diplomamunkájukra, simán gondolhatod azt, hogy ezeket a tárgyakat valami kézműves cukrászda kínálja az édesszájú hipszetereknek.

Milyen guszta a rózsaszín bal szélen, ugye? Szinte már érzed is a nyelved hegyén a kellemes eperízt.

Nos, ahogy fentebb már mondtuk, ennek a nyalókának az eperhez semmi köze, és ha a rohamtempóban iparosodó Kína jobban figyelne a környezetre, az édességnek igazából teljesen átlátszónak kellene lennie.

A projekt ötletgazdái, Hung I-chen, Guo Yi-hui és Cheng Yu-ti nem voltak restek, és szűretlenül tűzték a mintákat a pálcikák hegyére, így mindenki láthatja, hogy az emberi fogyasztásra teljességgel alkalmatlan vízben csak úgy tobzódik a hulladék, ami 90 százalékban műanyag.

Ami egy felületes szemlélődő számára kulináris kísérletezgetésnek tűnik, az valójában nem más, mint egy rendkívül hatásos kiáltvány az eldurvuló környezetszennyezés ellen. Tajvanon ébresztőt fújtak.

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.