A Vans legújabb cipőkollekciójával a Tribe Called Quest előtt tiszteleg

A Vans ezúttal a tavaly feloszlott Tribe Called Quest előtt tiszteleg, ugyanis előrukkolt egy különleges kollekcióval, amely az amerikai hiphopcsapat dalszövegeit, lemezborítóit és főbb stílusjegyeit hordozza magán, és többek között a tavaly elhunyt legendás bandatag, Phife Dawg előtt is emléket állít.

A Tribe Called Quest az egyik legmeghatározóbb hiphopcsapat volt a műfaj hőskorából, amelyet három osztálytárs, Q-Tip, Phife Dawg és a Ali Shaheed Muhammad Queens alapított még 1985-ben. A Native Tongues akciónak is a tagjai voltak a 80-90-es években, mert alapvetően társadalmilag érzékeny, az afroamerikaiakra fókuszáló, mégis pozitív végkicsengésű, eklektikus és dzsesszelemekkel ötvözött zenei produkciókkal rukkoltak elő. Nagy kár, hogy a banda az elmúlt bő 30 évben többször is feloszlott, tavaly pedig a hosszú ideje betegeskedő Phife Dawg is eltávozott közülünk. De meséljenek helyettünk tovább a Tribe Called Quest-cipőkollekció tagjai, amelyet egy hét múlva akár meg is vásárolhatunk.

A Slip-On a 2016-os, We Got From Here... című album lemezborítójába öltözött:

A fullfekete Old Skool pedig a 99-es The Anthology válogatásalbum stílusvilágára utal:

A Sk8-Hi-on a Bonita Applebum c. szám dalszövege olvasható:

Az UltraRange pedig fekete bőrben érkezik, vörös csíkokkal megfűszerezve:

Van még ezeken kívül két Era csuka, az egyik a tavaly elhunyt bandatag, Phife Dawg életművének állít emléket:

A másikra pedig lényegében rázúzták a Tribe Called Quest eddigi összes albumjának egy-egy borítófotóját:

A Vans március 30-án és 31-én Brooklynban, egy kétnapos rendezvény során fogja a cipőket élőben is bemutatni, amelyeket majd április 6-án kezdenek el forgalmazni.

És végül, zárásképp egy kis nosztalgia:

(via)

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon