A búvárórák már nem csak a békaemberek felszerelése. Ha körülnézel egy fontos meetingen a tárgyalóasztal körüli csuklókon, jó eséllyel találsz belőlük bőven.

Mindegyik óra azért készült, hogy a sötét mélységben a búvár tudatában legyen fennmaradó oxigénellátásának, de manapság – épp, mint a hétvégén vezetett Range Roverek – nincsenek kihasználva.

Attól eltekintve, hogy Bond bácsi különös figyelemmel viseltettett irántuk, több okból is megérdemlik a tiszteletet. Az állati menő dizájn mellett praktikus okokból is érdemes búvárórát viselni.

De mi is az a búváróra?

Mint általában a modern korok karóráinak fejlesztéseit a Rolex szabadalmaztatta 1926-ban az első vízálló órát, az Oystert. Az órát egy különleges burkolat vette körül, ami a tengeralattjáróhoz hasonló elven működött. A technika azóta sem változott sokat, a szorosabb tömítésen és a szűkebb tokon kívül.

A búváróra tulajdonképpen egy mélyvízi nyomásnak ellenálló óra, de mint luxusóra nem kell megállnia a vízállóságnál, a lumineszenciánál és egyéb búvárfunkcióknál. Általában legalább még három teljesen fölösleges funkcióval rendelkezik, amire feltétlen szükséged van (nem).

És most jöjjön a tíz legkirályabb búváróra!

Seiko Prospec Turtle Save the Ocean

Longines Heritage Skin Diver

Omega Seamaster Diver 300 m

Oris Aquis Clean Ocean

Panerai Submersible BMG-Tech 47 mm

Bell & Ross BR 03-92 Diver

Tudor Pelagos

Bremont Supermarine S2000

Rolex Sea-Dweller Deepsea

Breitling Superocean Automatic 46 mm Blacksteel

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon