Gyönyörű és zseniális a világ első Braille-okoskarórája

Mindig imádjuk, ha a technológia az emberiség szolgálatába áll és a Dot Watch-nál ezt kevés termék teszi jobban.

Vakoknak, gyengénlátóknak és látáskárosultaknak készítette el a dél-koreai Dot gyár a világ legelső Braille-írással működő okosóráját. A gyönyörű, minimalista dizájnnal megalkotott karóra valós időben írja ki azonnal a bejövő üzeneteket és információkat, kidomborodó Braille-írással.

Az ezüst-alumínium karórák elektromágnesesen működnek: négy karakteres sorban írja ki az infókat az óra, folyamatosan, egymás után. Az óra a Dot Watch App nevű okostelefon-alkalmazáshoz csatlakoztatva olyan infókat tud közölni, mint útnavigáció, időjárás-előrejelzés, hívások és szöveges üzenetek vagy épp közösségi médiás értesítések. Az óra érintésérzékeny: ha használója leveszi az ujját, új üzenet jelenik meg/folytatódik a megkezdett mondat. Emellett az óra oldalán található gombok forgatásával és érintésével is történik navigáció.

Itt egy videó is a szuper óráról:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=_O2HBManu2Y

Ha beválik a rendszer, a gyártók már tervezik a Braille-írásos Kindle-ek és iPadek, tabletek piacra dobását is. Szerintünk elképesztően dicséretre méltó kezdeményezés, csak gratulálni tudunk a fejlesztőknek.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon